2018. augusztus 21., 17:29

Érsekújvárban is megemlékeztek az államalapításról

Kenyérszenteléssel egybekötött ünnepi műsor keretén belül emlékezett meg az érsekújvári magyarság Szent István király államalapításának évfordulójáról, augusztus 19-én a Csemadok székházban. Az esemény ünnepi szónoka Pánczél Károly volt, aki a Magyar Országgyűlés Nemzeti Összetartozás bizottságának elnöke.

ersekujvar-augusztus-20.jpg

A megemlékezésen jelen volt Érsekújvár polgármestere Klein Ottokár és felesége, a város alpolgármestere Nagy Dávid, a Csemadok érsekújvári területi választmányának elnöke Kantár Éva, Peczár Károly az Eszterházi János Polgári Társulás elnöke, Nagy András udvardi esperes, plébános és Szaszák Attila református lelkész, és természetesen az ünneplő gyülekezet.

A megemlékezést a helyi Csemadok vegyes éneklő csoportja kezdte meg, aztán a Czuczor Gergely Alapiskola diákja Benyovszky Adél fohászát látta és hallotta a közönség, aki Juhászné Bérces Anikó: Fohász Szent István királyhoz című versét adta elő. A Pázmány Péter Gimnázium tanulója, Lángyi Viktória pedig szaxofon játékkal, az Ismerős arcok: Nélküled című dalával tette még emlékezetessé a rendezvényt.

Az est folyamán fellépett a szímői Rozmaring-ág Citerazenekar is a Hej a titkos szerelem és A szép szabadság című népdalokkal, majd következett a kenyér felszentelése az esperes úr és a lelkész úr közbenjárásával. Végezetül a város polgármestere és alpolgármestere megszegte a már felszentelt cipót, s a műsor befejeztével minden jelenlévőt megkínáltak az úr kenyerével.

Az ünnepi program a helyi Csemadok vegyes éneklő csoportjával ért véget, akik megindító dallal búcsúztak, majd a közönséggel együtt elénekelték a Himnuszt.

Megosztás
Címkék