2021. február 4., 11:26

Érsekújvár 16 ezer idős ember számára biztosított FFP2-es szájmaszkot

A városban élő 65 év felüliek háztartásaiba fokozatosan juttatják el az ingyenes FFP2-es szájmaszkokat, hogy hatékonyabban legyenek védve a koronafertőzéssel szemben.

klein
Fotó: Klein Ottokár Fb-oldala

Klein Ottokár polgármester portálunknak elmondta,

az idősek, a 65 év felettiek a legveszélyeztetettebbek a koronavírus fertőzés terén, ezért az ő védelmüket különösen fontosnak tartja a városvezetés.

Ez a védőmaszk 8 óra hosszig használható, de fertőtlenítés után tovább hordható. Olyan anyagból készült, ami a kísérletek alapján hatékonyabb védelmet nyújt a kórokozók ellen, mint az egyszerű, anyagból varrt szájmaszk.

Az ingyenes maszkok 8000 háztartásba jutnak el kettesével, és fokozatosan kerülnek az idősek postaládáiba, hogy biztosítsák védelmüket vásárlás vagy orvoslátogatás idején.

A szájmaszkokra azok a lakosok jogosultak, akik idén december 31-ig betöltik a 65. életévüket.

PPP2 maszk

A szájmaszkok szétosztásán kívül Érsekújvár városa továbbra is biztosítja az élelmiszer, a szabadon elérhető gyógyszerek és az alapvető higiéniai eszközök vásárlását a magányos idős emberek számára.

A szociális taxi orvoshoz viszi őket, segítik őket a tömeges tesztelésben, és más olyan szolgáltatásokat is nyújtanak, amelyek könnyebbé teszik az idős emberek életét.

Klein Ottokár a hétvégi tömeges tesztelésekről szólva kifejtette, minden az önkormányzatokra hárul, bár a járási hivatalok lennének ebben kompetensek, hiszen ők az állami hatalom meghosszabbított karja.

Nagyon bele lehet fáradni az állandó stresszhelyzetbe, amikor az utolsó pillanatban kapjuk meg az információkat. Eddig mindent problémamentesen megoldottunk, de már sok minden emberileg és anyagilag is nehezen oldható

– fogalmazott Érsekújvár polgármestere.

Megosztás
Címkék
Iratkozzon fel hírlevelünkre, hogy ne maradjon le a nap legfontosabb eseményeiről!
CAPTCHA Ez a kérdés vizsgálja, hogy vajon ember-e a látogató, valamint megelőzi az automatikus kéretlen üzenetek beküldését.