2020. május 22., 13:43

Érintés nélküli kézfertőtlenítő-adagolót adtak át az érsekújvári kórházban

Ma délelőtt került sor annak a nagykapacitású kézfertőtlenítőnek az átadására, melyet ajándékként kapott az érsekújvári egyetemi kórház.

A Gastro-Haal adományozó cég nevében Ondrej Hanko ügyvezető igazgató elmondta, cégük 27 éve működik Érsekújvárban, ők maguk is újváriak, ezért érezték kötelességüknek, hogy a helyi kórháznak ilyen érintés nélküli fertőtlenítő-adagolót ajándékozzanak.

Cégük elsősorban főzőtechnológiák gyártásával és fejlesztésével foglalkozik, de márciusban saját szakembereik elkezdték az adagoló fejlesztését, amit mára már több országba exportálnak.

Az ötliteres tartály tartalma 15 ezer kézfertőtlenítésre elegendő, a betegek, a kórházi dolgozók és a látogatók komfortosan, gyorsan és főleg  az adagoló érintése nélkül tudják fertőtleníteni a kezüket. „A gép szinte elnyűhetetlen, minőségi rozsdamentes acélból gyártva, és többfajta fertőtlenítő is önthető bele” – emelte ki Ondrej Hanko.

Melinda Tóthová klinikai mikrobiológus és járványügyi csoportvezető az elmondottakhoz hozzátette, a most felállított adagoló használatával nem kell majd tartani másodlagos fertőzésektől.

Daniel Žingor, a kórház újonnan kinevezett igazgatója megköszönte az ajándékot, amely biztosítja majd a kényelmes és folyamatos belépést a kórház épületébe.

Megosztás
Címkék

Iratkozzon fel napi hírlevelünkre

A Facebook drasztikusan korlátozza híreink elérését. A hírlevelünkbe viszont nincs beleszólása, abból minden munkanapon értesülhet a nap 7 legfontosabb híréről.