2021. október 4., 13:44

Épül a vízvezeték-hálózat Nagydarócban

Nagydarócban az elmúlt években több jelentős beruházás is megvalósult. Az önkormányzat felújította a halottasházat és a hivatali épületet, most a vízvezeték-hálózat kiépítésén dolgozik.

Nagydaróc
Fotó: novohradske.sk

Viera Rubintová polgármester elmondta, a munkálatok idén kezdődtek.

Mintegy 3,8 km hosszú vízvezeték épül. Rendkívül igényes munkáról van szó, mivel a járdát fel kell vésni, és az út alatti csöveket behúzni. De ennek ellenére nagyon örülünk, hogy végre lesz vezetékes víz a faluban”

- nyilatkozta, hozzátéve: eddig a lakosság saját kutat használt.

A vizet Bozita irányából vezetik Nagydarócba. A munkálatokat a Közép-szlovákiai vízművek végzi.

Vállaltuk, hogy a lakosság 85%-a csatlakozni fog a hálózathoz. Ezért a képviselőkkel úgy döntöttünk, hogy segítjük a lakosokot, és aki csatlakozni kíván, annak kifizetjük a vízóraakna árát”

- tette hozzá a polgármester.

Elmondása szerint a szennyvízelvezető rendszer hiánya is égető problémát jelent a faluban.

A vízvezeték- és szennyvízelvezetési rendszernek minden faluban a legalapvetőbb infrastruktúrának kellene lennie. A gáz bevezetését, az utak és járdák javítását csak ezt követően kellene elvégezni”

- hangsúlyozta Rubintová.

Nagydaróc önkormányzata még 2018-ban jelentős beruházást hajtott végre a Guszona felé vezető járda felújításával. Ugyanabban az évben megújult a halottasház és a hivatali épület. Utóbbi ad helyet a községházának, a postának és a kultúrháznak is.

Megosztás
Címkék