2019. április 12., 10:48

Elvették az anyjától a szerdán megmentett érsekújvári kisfiút

Nem sok kellett hozzá, hogy szerdán tragédia történjen Érsekújvárott, ahol a rendőröknek kellett megmenteniük egy 4. emeleti ablakpárkányon ülő, játékokat kidobáló 4 éves kisfiút. Ezalatt pedig 29 éves édesanyja részegen és bedrogozva aludt a nappaliban.

érsekújvári kisfiú esete
Galéria
+2 kép a galériában
Fotó: facebook.com

Az eset pikantériája, hogy ugyanez a kisfiú másfél éve már leesett ugyanarról az ablakpárkányról és hónapokig küzdött az életéért. Azután még visszakerülhetett az édesanyjához, ezúttal azonban már nem, intézetben helyezték el.

Az volt a szerencse, hogy a kisfiú nemcsak játékokat, de a lakáskulcsot is kidobta az ablakon. A rendőrök így a kis angyalkát megmentették a legrosszabbtól.

Nagy meglepetésükre a szobában egy alvó nőt találtak, aki részegnek tűnt és tudatmódosító szerek használatának jeleit is mutatta. Az alkoholteszt 0,69 promile alkoholt mutatott ki a leheletében és pozitív eredményt hozott a drogteszt is, metamfetamint és benzodiazepint találtak a szervezetében.

A kis Adrián 2017 augusztusában már kiesett a negyedik emeletről. Akkor is aludt az anyja, de a gyerek szülei azt állították, először lefektette őt az anyja és csak utána dőlt le. Az orvosok mesterséges altatásban tartották és hónapokig küzdöttek az életéért. Az anyát testi sértés miatt egy év szabadságvesztésre ítélték,18 hónapos felfüggesztéssel. Az ítélet 2018. február 16-án lépett életbe, vagyis az anya még mindig feltételesben van.

Fotó:  rendőrségi felvétel

Hogy lehetséges, hogy a gyermek továbbra is a szüleivel maradhatott? A családban már 2016 szeptember óta intézkedéseket foganatosítanak, mivel a kisfiú egészségi állapota és mentális fejlődése különleges bánásmódot igényel.

A 2017-es incidens után az illetékes hivatal konzultált az anya kezelőorvosával, aki azt mondta, hogy képes ellátni gyermekét. A szociális hivatal felügyeletet gyakorolt a kiskorú felett, és azt állapította meg, hogy anya és gyermeke között a kapcsolat működött és az anya kellően törődött kisfiával.

Tegnap kiengedték a kis Adriánt a kórházból, ahonnét már nem haza, hanem egy gyermekotthonba vitték.

A kisfiú sorsa iránt a városban élők sem közömbösek. A Markíza tévé tegnap esti híradójában egy férfi jelezte, szívesen magukhoz vennék, saját gyermekeik mellé.

érsekújvári kisfiú esete
Galéria
+2 kép a galériában
Megosztás
Címkék

Iratkozzon fel napi hírlevelünkre

A Facebook drasztikusan korlátozza híreink elérését. A hírlevelünkbe viszont nincs beleszólása, abból minden munkanapon értesülhet a nap 7 legfontosabb híréről.