2020. október 31., 13:20

Előnyt élveznek a várandós hölgyek és a mozgáskorlátozottak Gútán

A Felvidék „legmagyarabb városában“, Gútán 7 mintavételi pontot létesítettek. Valamennyi városrészben zökkenőmentes a Covid-19 tesztelés. A kismamáknak és a mozgáskorlátozottaknak kevesebb ideig kell várakozniuk, mint a többieknek – mondta el portálunknak Horváth Árpád polgármester.

Fotó: GútaOnline.sk
Gútán 7 mintavételi pontot készítettünk elő a városi művelődési központban (2), a városi hivatalban, a szabadidőközpontban, a nyugdíjasklubban, a sportcsarnokban és a Projektmarket vállalat épületében, s valamennyi helyszínen nagyon sokan teszteltetik magukat. Tegnap összehívtam a stábot, s a katonákkal való egyeztetés során megnyugodtunk: senkiből és semmiből sincs hiány. Valamennyi pontra a városi hivatalunk biztosított egy-egy adminisztrátort, továbbá önkénteskedni is adminisztrátorok jelentkeztek. Közülük heten ma, heten pedig holnap segítenek a tesztelésnél, és szükség esetén rajtuk kívül még közel 20-an behívhatók a mintavételi pontokra

- magyarázta.

Hozzáfűzte: zökkenőmentes a lakosság tesztelése:

A sportcsarnoknál adminisztratív okokból hozzávetőleg 40 perces csúszással kezdődött a mintavétel, másutt azonban már 7 órától fogadják a polgárokat. Az emberek megértették azt, hogy mindez közérdek, s nyugodtan kivárják az egy-másfél órás várakozási időt. A délelőtt folyamán körbejártam valamenyi helyszínt, és sehol sem szembesültem problémákkal. A Dankó Pista romatelepen élők részvétele is jelentős. Azt tapasztaltam, hogy a legtöbben szombaton szeretnének túlesni a tesztelésen, s vasárnap már inkább odahaza pihennének, emlékeznének az elhunyt hozzátartozóikra.
Fotó: GútaOnline.sk

Kérdésünkre, hogy milyen szállást különítettek el azoknak a hajléktalanoknak, akiknél esetleg pozitív eredmény mutatkozik, a város első embere így válaszolt:

Korábban csak két gútai hajléktalanról volt tudomásunk, de még a járvány első hulláma alatt egy unimóbódéban biztosítottunk fedelet a fejük fölé. Mivel azóta újabb hajléktalanok nem bukkantak fel, e kérdéssel nem kell foglalkoznunk.

Állítása szerint Gútán nem fordulhat elő az, hogy egy várandós hölgynek vagy mozgáskorlátozottaknak sokáig kelljen várakoznia a tesztelésre.

A tesztelő pontok parancsnokait tegnap arra kértem, hogy ha a sorakozók között kismamákat, tolókocsin vagy mankóval érkező polgárokat vesznek észre, őket kísérjék a sor elejére. A várakozók megérthetik, hogy ezek az embertársaink nem álldogálhatnak huzamos ideig, mert közben akár rosszul is lehetnek

- zárta tájékoztatását.

Az esetleges kérdésekre szívesen válaszolnak a városi hivatal alkalmazottai az ismert telefonszámokon, illetve Koczkás Beáta alpolgármester asszony a 0917 872 185 - ös telefonszámon. Az országos teszteléssel kapcsolatos fontos információk megtalálhatók a www.somzodpovedny.sk és a www.korona.gov.sk internetes oldalon is.

Megosztás
Címkék