2022. július 1., 14:41

Elképesztő felvétel: Medvetámadás a Liptói-Tátrában - Videóval

Megrendítő felvétel terjed a szlovák közösségi oldalakon. Egy Tátrában kiránduló természetfotós kis híján medvetámadás áldozata lett.

barna
Fotó: pixabay.com

Ugyan pontosan nem tudni, ki, hol és mikor készítette a videót, ugyanis a videó időközben eltűnt a youtube-ról, de annak leírásában az szerepelt, hogy június 24-én, a Liptói-Tátrában készült a Kameniszta-völgyben (Kamenistá dolina).

Az ismeretlen turista mintegy 20 percig filmezte a medvét - írja a Magas-Tátra.info FB-oldal.

A felvételről nem derül ki, mennyiben a férfi felelőssége a támadás, zavarta-e vagy esetleg provokálta az állatot, mindenesetre a medve megtámadta őt. Óriási szerencséje volt, ugyanis a nála lévő szprével lespriccelte az állatot. A medve ugyan nem fújt azonnal visszavonulót, de a férfi pár kisebb karcolással és egy óriási ijedtséggel megúszta a találkozást.

A Magas-Tátra.info úgy tudja, az eseményről a mentőszolgálat krónikájában nincs információ, így feltételezhető, hogy a sérült önerőből ereszkedett le a hegyről.

Marek Belák turócszentmártoni városi képviselő osztotta meg a videót saját közösségi oldalán. Belák szerint a megtámadott férfi tapasztalt természetfilmes volt, korábban többször is videózott már medvéket a Tátrában.

Megosztás
Címkék
Iratkozzon fel hírlevelünkre, hogy ne maradjon le a nap legfontosabb eseményeiről!
CAPTCHA Ez a kérdés vizsgálja, hogy vajon ember-e a látogató, valamint megelőzi az automatikus kéretlen üzenetek beküldését.