2023. március 31., 14:16

Elhalasztják a felújítást, nem zárják le hétfőtől a Nagymegyer–Medve útszakaszt

Ahogy arról portálunkon már korábban tájékoztattunk, a sok helyen szinte katasztrofális állapotban levő Nagymegyer - Csilizradvány - Medve vonalon vezető E575-ös vagy I/13-as számmal jelölt útszakasz felújítását jelentette be márciusban a Szlovák Közútkezelő vállalat (SSC).

medve út
Fotó: Google Maps

A már jó ideje tervezett felújítás miatt április első hétfőjétől hosszú időre, mintegy 14 hónapra a jelzett útszakasz részleges lezárásáról is beszámolt a közútkezelő.

Ahogy azt pénteken az SSC szővivőjétől, Martin Guzitól megtudtuk, a terelőutakkal kapcsolatos problémák miatt április 3-án semmilyen útlezárás nem veszi kezdetét a jeleztt útvonalon. 

Mint kiderült, egyelőre nem sikerült megtalálniuk a határátkelő miatt különösen sűrű kamionforgalom elterelésének módját.

Ahogy azt Guzi elmondta, a munkákat kivitelező Doprastav Rt. jelezte feléjük ezeket a problémákat és új időpontként április 17-ét jelölte meg, amikor már a közúti forgalomban résztvevőknek is szembesülniük kell az útlezárással.

Ez azt jelenti, hogy az autóbuszok, személyautók és az áruforgalomban részt vevő járművek  forgalma az útlezárás után a környékbeli II. és III. osztályú utakra terelődik majd az alábbi két vonalon:

Nagymegyer – Kulcsod – Medve

Csilizradvány – Balony – Medve

A közútkezelő szóvivője hangsúlyozta viszont, hogy az április 17-ei időpont a mostani helyzetet figyelembe véve még csak egy valószínűsíthető kezdet.

Megosztás
Címkék

Iratkozzon fel napi hírlevelünkre

A Facebook drasztikusan korlátozza híreink elérését. A hírlevelünkbe viszont nincs beleszólása, abból minden munkanapon értesülhet a nap 7 legfontosabb híréről.