2020. április 23., 15:20

Eladó egy bodrogközi kastély

Mostanában röppent fel a hír, hogy a bodrogközi Bély községben álló Sennyei kastélyt megvételre hirdette meg tulajdonosa, a Prosperitás Alapítvány. Vajon miért adja el ezt a részben felújított impozáns épületet tulajdonosa? Erre voltunk kíváncsiak akkor, amikor telefonon megkerestük az alapítvány vezetőjét, Fuksz Sándort.

A szerző felvétele
Amit megígértünk, azt teljesítettük az épülettel kapcsolatosan, most azt szeretnénk, ha másoknak is örömet szerezhetne

—kezdte mondandóját Fuksz úr.

2008-ban megvásároltuk az épületet a hozzá tartozó hatalmas parkkal együtt a helyi önkormányzattól, majd 2009-ben egy EU-s program keretében megkezdtük a központi épületrész teljes  felújítását, ami gyakorlatilag 3 éven át zajlott. Az északi és a déli szárny rekonstrukciójára már nem maradt pénz, ott csak a falakat és a tetőt újítottuk meg, hogy állaga tovább ne romolhasson. Sajnos, a teljes rekonstrukció még nagyon sokba kerülne, csak kisebb keretösszegre léteznek alkalmas pályázatok.

Milyen vevőt keresnek?

Mi annak örülnénk leginkább, ha az új vevő is hasonló kulturális programok szervezésére használná az épületet, mint ahogyan azt mi tettük, elsősorban a bodrogközi magyarság javára. De azt is el tudom képzelni, ha valaki pl. egy wellness szállót alakít majd ki belőle. Őszintén szólva már voltak  érdeklődők, hiszen az eladást először egy éve hirdettük meg Magyarországon. Ám a mi vevőnk még nem jelentekezett.

Megmondom őszintén, van bennem némi csalódottság is a kastéllyal kapcsolatosan, mert mi azt reméltük, hogy a község lakói jobban szívükbe zárják majd,  de nem tapasztaltunk igazi érdeklődést rendezvényeink iránt sem az ő, sem pedig a sajtó részéről.

Az eladással egy debreceni ingatlanközvetítő-irodát bíztak meg. Ha valaki komolyan érdeklődik iránta, az a cifrapalota.ingatlan@gmail.com e-mail címen, vagy a 0036 30 365 4357-es telefonszámon Csémy Tamást keresse. A kastély ára 1,73 millió €.

Megosztás
Címkék

Iratkozzon fel napi hírlevelünkre

A Facebook drasztikusan korlátozza híreink elérését. A hírlevelünkbe viszont nincs beleszólása, abból minden munkanapon értesülhet a nap 7 legfontosabb híréről.