2022. január 9., 14:33

Egyszerű és nagyszerű korcsolyapályát alakítottak ki Királyrévben

Rögtönzött korcsolyapályát alakítottak ki a Galántai járásbeli Királyréven a kreatív lakosoknak és az önkéntes tűzoltóknak köszönhetően.

Királyrévi korcsolyapálya
Fotó: Agócs Gergely
A királyrévi korcsolyapálya

A királyrévi futballstadion parkolójának területén hoztak létre egy egyszerű, de ötletes korcsolyapályát a helyiek. Agócs Gergely, a falu polgármestere elárulta,

a gondolat már régebben megfogalmazódott többek fejében, a hétvégére pedig, mikor is erős fagy volt várható, ki is alakították a kis korcsolya-zónát a faluban.

Királyrévi korcsolyapálya
Fotó:  Agócs Gergely
A királyrévi korcsolyapálya

A falu munkásai homokkal „barikádozták” körbe a futballpálya parkolójának betonozott részét. Mikor a homok megfagyott, egyfajta szegély alakult ki. Ebbe engedtek aztán vizet a helyi önkéntes tűzoltók. Az egyszerűen és nagyszerűen kialakított királyrévi korcsolyapálya nagyjából teniszpályányi méretű. A hétvégén már ki is használták a falu lakosai, sőt távolabbról, a dunaszerdahelyi régióból is jöttek korcsolyázók – mondta a polgármester.

A szombat esti órákban a helyi önkéntes tűzoltók „utántöltötték” a pályát, hogy az éjjeli fagy ismét megtegye a magáét. A pár centis jégen élvezetes és leginkább biztonságos a korcsolyázás még a legapróbb gyerekekkel is.

Királyrévben a temető területén is van egy kis tó, amelynek a környékét a tavalyi évben rekreációs zónává alakították. A temető-tó is befagyhat kellő hideg esetén, de nem ajánlott rajta korcsolyázni, mert helyenként 3-4 méter mély is lehet – figyelmeztet Agócs Gergely.

Az idősebb helyiek még emlékeznek arra, hogy régen a Fekete-víz is befagyott annyira, hogy korcsolyázni lehessen rajta, vagy ott élvezzék a tél játékos örömeit a fiatalok.

Az utóbbi években azonban nem volt olyan kemény tél, hogy biztonságos jégpáncél keletkezett volna a Fekete-víz folyón.

Megosztás
Címkék
Iratkozzon fel hírlevelünkre, hogy ne maradjon le a nap legfontosabb eseményeiről!
CAPTCHA Ez a kérdés vizsgálja, hogy vajon ember-e a látogató, valamint megelőzi az automatikus kéretlen üzenetek beküldését.