2023. október 26., 17:25

Egyszer volt, hol nem volt...

Október 25-én immár hetedik alkalommal rendezték meg az Egyszer volt, hol nem volt... színjátszó találkozót a Daxner Utcai Óvodában. A mesedélelőtt folyamán hat színjátszócsoport mutatkozott be a zsűri előtt, amelyet nyugdíjas óvónénik alkottak. A nyugalmazott pedagógusok el voltak ragadtatva az apróságok produkcióit látva, és nosztalgiázva merültek el a csillogó gyermeki tekintetek tengerében.

Mesefesztivál
Galéria
+1 kép a galériában
Fotó: Hajdók Hajnalka

A mesedélelőtt folyamán bemutatkoztak a füleki Daxner Utcai Óvoda színjátszósai, a csomai óvodások, a füleki Štúr utcai óvodások, a sávolyi óvoda színjátszósai, a fülekpüspöki ovisok és a losonci Kármán József Alapiskola és Óvoda színjátszósai. A rendezvény szervezője, Matúz Tímea elmondta, a találkozó megálmodója Varga Judit, a Štúr Utcai Óvoda pedagógusa volt, aki a környékbeli óvodákat szerette volna összefogni ezzel a kezdeményezéssel. Majd Matúz Tímea, a SZMPSZ Óvodák Alapszervezetének elnöke karolta fel újra ezt a kezdeményezést.

A sok ékes népmese mellett találkozónkat a baráti és szakmai találkozás és beszélgetés, a Daxner utcai óvoda Tökmag Társulatának bábkiállítása és a II. Koháry István Alapiskola Szederinke néptáncegyüttesének táncháza tette még élményszerűbbé.

A rendezvényen a losonci Pedagógiai Szakközépiskola óvodánkban gyakorlatozó, jövendőbeli kisóvónénijei is segétkeztek” – mondta el Matúz Tímea, aki köszönetét fejezte ki a Daxner Utcai óvoda kollektívájának is, akik időt és fáradtságot nem kímélve horgoltak, sütöttek, festettek, varrtak és hasznos tanácsokkal látták el a főszervezőt.

Mesefesztivál
Fotó:  Hajdók Hajnalka

„Nagyszerű érzés csapatban munkálkodni, és még nagyszerűbb az, ha ez a csapat a te csapatod!“ – emelte ki Matúz Tímea.

A rendezvény létrejöttét az SZMPSZ Losonci Területi Választmány elnöknője Hajdók Hajnalka és a Daxner Utcai Óvoda igazgatónője Varga Danica támogatta.

„Az SZMPSZ Losonci Területi Választmánya, illetve én személy szerint is örömmel támogatom az olyan jellegű kezdeményezéseket, amelyek együttműködésre ösztönöznek, összefogják a régió óvodáit. Felemelő érzés volt olyan rendezvényen részt venni, amelyet nem a pályázat sikeres megvalósítása keltett életre, hanem a közös akarat. Ez a rendezvény önerőből született, hiszen a pedagógusok lelkes hozzáállásával készültek az ajándékok, illetve a megvendégelés is. Az egész nap utánozhatatlan élményt adó utazás volt, ahol a népmese táltos lovára felülve megtudhattuk, mit kell tennie a szerencséjét keresőnek, vagy annak, aki valaminek a híján van” – hangsúlyozta Hajdók Hajnalka.

A színjátszó kisóvodásokat a tiszteletbeli és szakmai zsűri kedves arca és bátorító tekintete biztatta. Az értékelés során kiemelték a szereplők bátorságát és talpraesettségét. A fiatalabb kollégáiknak gratuláltak, megköszönték a felkészítést, és a közös munka során további szép élményeket kívántak nekik.
Mesefesztivál
Fotó:  Hajdók Hajnalka

„Kisóvodás színjátszóink és a mesebeli jelenetek megható végeredményt produkáltak a színpadon. Nyilván fontos a verseny és a díjak, de a leglényegesebb az a csodálatos, közös öröm, amelyet együtt átéltünk, és remélhetőleg jövőre gyarapszik majd a játszani vágyó óvodásaink és óvodapedagógusaink száma. A zsűri vigye jóhírünket, és egészségben jövőre is visszavárunk mindenkit“ – fűzte hozzá Matúz Tímea.

A rendezvény záróakkordja a díjak és az ajándékok átadása volt. A szervezők úgy döntöttek, hogy a fesztivál vándorfesztivállá alakul, amelynek évről-évre egy a régióban működő óvoda vállalja fel a megszervezését. Így jövőre a Fülekpüspöki óvoda rendezi meg a népmesefesztivált.
Mesefesztivál
Galéria
+1 kép a galériában
Megosztás
Címkék

Iratkozzon fel napi hírlevelünkre

A Facebook drasztikusan korlátozza híreink elérését. A hírlevelünkbe viszont nincs beleszólása, abból minden munkanapon értesülhet a nap 7 legfontosabb híréről.