2023. január 10., 13:51

Egyre népszerűbb turisztikai célpont Kassa megye

Kassa megye látogatottsága az elmúlt nyári idényben 21 százalékkal növekedett, a 2021-es év összlátogatottságát pedig már augusztusban sikerült túlszárnyalni – közölte a Košice Región Turizmus megyei idegenforgalmi szervezet.

2022-10-22 Gombaszög, nyílt nap, Andrássy-kúria, Bebek-rezidencia
Galéria
+5 kép a galériában
Fotó: Fábián Gergely

A szervezet tájékoztatása szerint 2022 folyamán megnyitottak több új turisztikai attrakciót, különféle rendezvényeket, autóbuszos kirándulásokat, kiállításokat szerveztek, infrastrukturális projekteket valósítottak meg.

Az, hogy növekszik az érdeklődés a szabadidő Kassa megyében való eltöltése iránt, tükrözi, hogy már hosszú ideje támogatjuk az új turisztikai termékek létrejöttét és a látogatói infrastruktúra fejlesztését”

– közölte a Košice Región Turizmus (KRT).

2022-10-22 Gombaszög, nyílt nap, Andrássy-kúria, Bebek-rezidencia
Fotó:  Fábián Gergely

Jelentős impulzusnak nevezték a Terra Incognita támogatási programot, amely által Kassa megye minden évben célzott anyagi támogatást nyújt az idegenforgalom fejlesztésére. A 2022-es évben ez az összeg 2,14 millió euró volt.

Bár Kassa megyét általában nyári úticélként tartják számon, a megyei idegenforgalmi szervezet a téli turisztikát sem hanyagolja el. Egyebek mellett a Kojsói-tetőre síbuszt indított, amely a tavalyi év elejétől március végéig több mint 2100 turistát szállított. A nyári szezonban 21 egynapos tematikus autóbusz-kirándulást szerveztek, illetve kerékpárok szállítására is alkalmas buszokat indítottak a régiókba.

bringabusz, bicikli, kerékpár, Kassa megye, KRT, turizmus
Fotó:  TASR
Bár a 2022-es év nehéz volt, de egyúttal sikeres is. A konkrét eredmények megmutatták, van értelme annak, amit csinálunk. A kommunikációnkat arra építjük, hogy nem nagy tömegeket vonzó célterület vagyunk, épp ellenkezőleg, a felfedezésre váró élmények és ismeretlen helyek, tájak desztinációja, ahol nem kell sorban állni a belépőjegyekért vagy egy-egy fényképért”

– mondta Lenka Vargová Jurková, a Košice Región Turizmus ügyvezető igazgatója.

2022-06-25 - Betlér, vadásznap, Andrássy Géza Vadásznap, betléri múzeum
Fotó:  Fábián Gergely

Hozzáfűzte, reményeik szerint a növekvő érdeklődés is azt mutatja, hogy Kassa megyét évről évre vonzóbb turisztikai célponttá teszik, melynek konkurenciaképessége az országon belül tartósan növekszik.

2022-06-25 - Betlér, betléri múzeumm betléri kastély, Andrássy-kastély
Galéria
+5 kép a galériában
Megosztás
Címkék

Iratkozzon fel napi hírlevelünkre

A Facebook drasztikusan korlátozza híreink elérését. A hírlevelünkbe viszont nincs beleszólása, abból minden munkanapon értesülhet a nap 7 legfontosabb híréről.