Egyelőre zárva marad a rozsnyói strand

2021. június 23., 14:27
Fábián Gergely

A rozsnyói strand medencéjéből olyan mértékben szivárgott el a víz, hogy lehetetlen volt feltölteni. A javítási munkálatok már megkezdődtek, de a strand nyitását, amit június utolsó hétvégéjére terveztek, el kellett halasztani.

Rozsnyó strand javítás
Fotó: facebook.com/domik.primator

Michal Domik, Rozsnyó polgármestere a közösségi hálón közzétett bejegyzésében kért elnézést a lakosságtól, hogy minden igyekezetük ellenére sem sikerült feltölteni a medencét.

Sajnos megtörtént, amire már számítottam, egy régóta elhanyagolt probléma megbosszulta magát. Igyekeztem anyagi forrásokat szerezni ahhoz, hogy 10 hónap alatt felépülhessen egy új medence, de akadtak olyan emberek, akik akadályozták ezt, mindent megtettek azért, hogy ne sikerüljön. Mi most mindent megteszünk azért, hogy a strand mielőbb kinyithasson, a javítás aktuális állásáról pedig folyamatosan tájékoztatjuk önöket”

– fogalmazott a polgármester.

A strand műszaki állapota miatt az elmúlt években sem volt zökkenőmentes a szezon kezdete, s az idén sem lett ez másképp. A víz korábban is elszivárgott, de eddig mindig sikerült pótolni.

A nagy medence feltöltése a múlt héten kezdődött meg.

Egy bizonyos szint elérése után a vízszint egyszerűen nem növekedett tovább, vagyis több víz szivárgott el, mint amennyit a medencébe engedtek.

Nem maradt más választás, mint megkeresni, hol folyik el a víz. Ehhez a medencét teljesen le kellett engedni és körbeásni.

A városüzemeltetési vállalat igazgatója, Mikuláš Gregor közölte, gőzerővel dolgoznak a hiba kijavításán. Ezután a medencét újra fel kell tölteni, a vízből vett mintát elemzésre kell küldeni, majd megvárni annak eredményét. Emiatt arra számít, hogy a strand legkorábban három hét múlva, július második felében nyithat ki.

Kövesse facebook oldalunkat is!