2022. február 7., 15:01

Egy iskolaigazgató gyors reakciója

Új iskolai padokkal és székekkel bővült a pozsonyeperjesi alapiskola, hála az igazgatónő szemfülességének. Portálunknak Győri Angelika, az alapiskola igazgatónője számolt be a jutányos árakon beszerzett használati tárgyakról.

Pozsonyeperjesi-suli
Fotó: Pozsonyeperjesi Alapiskola és Óvoda

Az igazgatónő egy közösségi oldalon – amelybe az ország iskoláinak igazgatói és igazgatóhelyettesei tömörülnek – látta meg a felhívást az ülőalkalmatosságokra és a padokra, mivel éppen akkor homeoffice alatt dolgozott otthon, a számítógépe előtt.

,,Egy pozsonyi iskolán felszabadult negyvenhárom pad és nyolcvanhat szék, amelyek kimondottan a kis elsős diákok számára megfelelőek. Az iskola vezetősége ajándékozási szerződés ellenében ajánlotta fel ezeket a tárgyakat – darabja egy euró volt, valamint a szállítást is saját magunknak kellett megoldani. A második voltam, aki reagált a felhívásra, így sikerült gyarapítani huszonhárom paddal és negyvenhat székkel az iskolát – vázolta a helyzetet Győri Angelika.

Pozsonyeperjesi-suli
Fotó:  Pozsonyeperjesi Alapiskola és Óvoda
A segítőkész nagyfiúk cipelik be az újonnan beszerzett kincseket

Ha újonnan szerezte volna be a pozsonyeperjesi alapiskola az ,,ajándéktárgyakat”, akkor nem 70 eurót, hanem nagyjából 3000 eurót is költhetett volna az iskolakasszából. A padok és a székek szállítását egy helyi magánvállalkozó intézte el, akinek ezúton is jár a köszönet.

Pozsonyeperjesi-suli
Fotó:  Pozsonyeperjesi Alapiskola és Óvoda

,,Természetesen a székek és a padok nem tökéletes állapotúak, viszont teljes mértékben használhatóak, kicsit majd le kell takarítani meg esetleg átfesteni őket. Nagyon jókor jött ez a felajánlás, mivel fennáll a lehetősége annak, hogy a jövő évben két első osztályt is nyithatunk az iskolában. Ha lesz annyi tanuló, akkor azonnal fel tudjuk avatni az újonnan szerzett padokat és székeket” – mondta el bizakodva az igazgatónő.

Megosztás

Iratkozzon fel napi hírlevelünkre

A Facebook drasztikusan korlátozza híreink elérését. A hírlevelünkbe viszont nincs beleszólása, abból minden munkanapon értesülhet a nap 7 legfontosabb híréről.