2024. január 29., 11:20

Egy ember életét vesztette a Nagy-Fátrában

Mint korábban megírtuk, két férfi indult síelni vasárnap a Krížna hegyre, nem sokkal később azonban lavina sodorta el őket. A nehezen megközelíthető részre hegyimentőket és helikoptert riasztottak Besztercebányáról. 

Lavina
Fotó: Hegyi Mentőszolgálat weboldala

A Szlovák Hegyi Mentőszolgálat információi szerint két férfit sodort el a lavina, a helyszínre mentőhelikopter is érkezett.

A lavina legtöbbször az erős szél, és a korábban lehullót hó felett kialakuló friss hóréteg miatt alakul ki"

- áll a Hegyi Mentőszolgálat jelentésében.

A lavina következtében egy 65 éves férfi életét vesztette, társát a Hegyi Mentőszolgálat embereinek sikerült kimenteniük. 

Az egyik sielő közel 200 métert zuhant a meredek terepen, a hó teljesen maga alá temette. A másik férfit csak részlegesen temett be a hó, miután kiszabadult a hóréteg alól, azonnal a társa segítségére sietett, és megkezdte az újrélesztését"

- erősített meg a Hegyi Mentőszolgálat.

Fennállt egy második lavina veszélye is, ezért a mentőszolgálat embereinek minél elébb távozniuk kellett a helyszínről. Az idősebb férfi életéért az egész repülőút során küzdöttek, azonban nem sikerült megmenteniük. Feltehetőleg a két férfi a figyelmeztetés ellenére akart az arra nem kijelölt pályán síelni. 

Kapcsolódó cikkeink

Megosztás
Címkék

Iratkozzon fel napi hírlevelünkre

A Facebook drasztikusan korlátozza híreink elérését. A hírlevelünkbe viszont nincs beleszólása, abból minden munkanapon értesülhet a nap 7 legfontosabb híréről.