2024. január 12., 11:51

Tragikus nap a Magas-Tártában, két lengyel turista vesztette életét

A szerdai nap két halálos áldozatot is követelt a Magas-Tátrában. 

Hegyimentők
Fotó: Hegyi Mentőszolgálat weboldala

Az első halálesetről még szerdán a délutáni órákban tett jelentést egy a Magas-Tátrában kiránduló turista, aki rendelkezett a Hegyi Mentőszolgálat alkalmazásával, így meg tudta adni a holttest pontos helyét. A lengyel hegyimentők már korábban kutatást indítottak egy lengyel turista után, aki a Gerlachfelvi-csúcsra akart felmászni, személygépkocsiját Felsőhági (Vyšné Hágy) település egyik parkolójában találták meg.

A lengyel hegyimentők rendelkeztek a keresett férfiról készített fényképpel, ami mint kiderült fontosnak bizonyult a felkutatásában. Az adott felvételen ugyanis pontosan olyan ruházatban volt látható, mint amilyenben a hegyimentőket értesítő férfi látta a Batizfalvi-völgyben (Batizovská dolina).

Végül sikerült megtaláni a holttestét, nagy valószínűséggel lavina sodorta el. Szerdán az esti órákban a lengyel hegyimentők kaptak értesítést, szintén egy lengyel turistáról, akit a Hátsó-Gerlachfalvi-csúcson láttak utoljára.

A Szlovák Hegyi Mentőszolgálat emberei átvizsgálták a megadott helyszínt, és megtalálták a lengyel férfi holttestét. A turista valószínűleg megcsúszott és leesett a hegygerincről.

A két holttestet a lengyel hegyimentők helikoptere Ótátrafüredre (Starý Smokovec) szállította, ahol átadták a rendőröknek és a temetkezési vállalat embereinek. 

Kapcsolódó cikkeink

Megosztás
Címkék

Iratkozzon fel napi hírlevelünkre

A Facebook drasztikusan korlátozza híreink elérését. A hírlevelünkbe viszont nincs beleszólása, abból minden munkanapon értesülhet a nap 7 legfontosabb híréről.