2021. december 15., 14:14

Anyát és gyermekét gázolták el Galántán

Gyalogosokat gázolt el Galánta főutcáján egy személygépkocsi. Komoly személyi sérülés történt.

gázolás
Médialapozó
Fotó: Nagyszombat megyei rendőrkapitányság
Gázolás Galántán

Szerdán közölte a Nagyszombat megyei rendőrkapitányság, hogy hétfő este súlyos gázolás történt a galántai Kodály Zoltán utcában. A rendőröket este hat órakor riasztották a baleset helyszínére. A Kodály Zoltán utca Galánta egyik fő utcájának számít. A baleset a Staveco épületéhez közeli gyalogátkelőhelynél történt.

A rendőrségi adatok szerint a Ford Fiesta típusú gépjármű 37 éves vezetője egy 45 éves anyát és annak 25 éves lányát gázolta el az út közepén.

A fiatalabb nő komolyabb sérülések nélkül megúszta a gázolást, míg az idősebb asszony súlyos sérüléseket szenvedett. A fékező gépjármű 15 méteren át vonszolta a motorháztetőn az asszonyt. A sérült személy ezután az útra zuhant. A komoly töréseket elszenvedett nőt kórházba szállították, az orvosok nyilatkozata szerint egy éven túl gyógyuló sérüléseket szenvedett.

Alkohol jelenlétét a baleset egyik résztvevőjénél sem állapítottak meg a rendőrök, akik vizsgálják a baleset körülményeit és elindították a büntetőjogi eljárást gondatlanságból elkövetett testi sértés okozása miatt.

A Kodály Zoltán utcán gyakran közlekedő sofőrök és lakosok úgy nyilatkoztak, az utcában gyakran van koromsötét esténként, a baleset napján sem világítottak az utcai fények, ráadásul, hiába vannak a gyalogátkelők világítással felszerelve, ha a világítás nem működik.

gázolás
+2 kép a galériában
Megosztás
Címkék
Iratkozzon fel hírlevelünkre, hogy ne maradjon le a nap legfontosabb eseményeiről!