Egy 2,5 éves kisfiút keres a rendőrség, fennáll a gyermekrablás gyanúja

ma7 2019. május 20., 12:22

Rendkívüli nyomozásba kezdett a rendőrség, amihez a nyilvánosság segítségét is kéri. Fennáll a gyanúja annak, hogy gyermekrablás áldozata lett az a 2,5 éves privigyei kisfiú, akit apja elvitt az állatkertbe és nem szállított vissza az édesanyjához.

Fotó: rendőrségi felvétel

A rendőrség közösségi oldalán arról ír, hogy tegnap, május 19-én a kisfiút édesanyja jóhiszeműen – annak ellenére, hogy a bíróság döntése értelmében kizárólag az övé a felügyeleti jog – elengedte az édesapjával két órára a bajmóci állatkertbe.

A gyermeket az apjának 13.0 órakor kellett volna visszavinnie az édesanyához, de ezt mindez idáig nem tette meg.

A kisfiút egy MT-845DH jelzésű, ezüstszínű Škoda Octavia Combiba ültette és ismeretlen helyre távozott vele.

Az anyjának azt írta, hogy a kisfiút nem viszi vissza és Csehországba vagy Lengyelországba megy vele. Ez alapján az illetékes nyomozó gyermekrablás alapos gyanúja miatt indított büntetőeljárást.

A kis Vratislav 100 centiméter magas, vékony testalkatú, világosbarna haja és kék szeme van. Az első fogának egy része letört. Utoljára kék inget, szürke nadrágot és kék sildes sapkát viselt, lábán fehér sportcipő volt. Egy kis hátizsákban szürke szabadidőruhát vitt magával.

A rendőrség kéri, hogy aki bármit tud a képen látható kiskorúról, az jelentse a legközelebbi rendőrállomáson, vagy az ingyenesen hívható 158-as telefonszámon, esetleg a privigyei rendőrségen a 096127 3755-os telefonszámon vagy egyenesen a privigyei bűnügyi rendőrségen, a 0961273374-es számon. A rendőrség közösségi oldalán, magánüzenetben, szintén várják a megtalálását segítő információkat.

FRISSÍTÉS:
A kisfiút időközben a rendőrök megtalálták és visszavitték az édesanyjához.
0 HOZZÁSZÓLÁS