Égett a tűz a Révfeszt színpadán - VIDEÓVAL

Horváth Szomolai Andrea 2019. július 22., 15:48

Szó szerint lángba borította a királyrévi Révfeszt színpadát a Republic együttes, amelynek több mint kétórás nagykoncertjén többezer ember tombolt. A IV. Révfeszt idén is megmozgatta a főleg Csallóközből és Mátyusföldről érkező közönségét.

Fotó: Horváth Szomolai Andrea

Míg a gombaszögi tábor szombatján közel hatezer embert ejtett bűvöletbe az István a király rockopera az esős idő ellenére is, addig a távoli mátyusföldi Királyrév Révfesztjének színpadán a Republic együtteshez és a fesztiválozókhoz kegyesek voltak az égiek, és meleg, könnyed nyáresti időjárást biztosítottak.

Fotó: Horváth Szomolai Andrea

A királyrévi stadionban megrendezésre került Révfesztet Agócs Kőrösi Ildikó, Pered község polgármestere nyitotta meg, jelezve ezzel a két mátyusföldi falu közötti jó együttműködést. A zenei nyitányért az idén tíz éves jubileumát ünneplő, csallóközi illetőségű Arizóna zenekar volt a felelős, amelynek rendkívül energikus énekesnője, Gasparik Kriszta Maja tudta, hogyan kell jó bulit csapni egy kora estén.

Képgalériánk:
Fotó: Horváth Szomolai Andrea

A következő fellépő a Groove House együttes volt, akik egy rövid, a pop stílust követő előadást hoztak el Királyrévre. A Révfeszten már megszokott, hogy minden évben kisorsolnak egy a fellépők aláírásával ellátott pólót és más ajándákokat is. A beléptető sátornál idén is kitölthettek az érkezők egy kérdőívet, a válaszok összesítéséből a fesztivál szervezői visszaigazolást kapnak arról, mely zenekarok érdekli leginkább a kistérségi közönséget. A kérdőíveket kitöltők között is nyereményt sorsoltak ki. A sorsolást Agócs Gergely, Királyrév polgármestere főszervező társával Cziprusz Zoltánnal vezényelte le, miközben a színpadon Berényi József, Nagyszombat megye első alelnöke, Forró Krisztián, Nagyszombat megyei képviselő és Agócs Kőrösi Ildikó, Pered polgármestere is segítséget nyújtottak. Agócs Gergely biztos abban, hogy a Révfesztnek fontos szerepe van a felvidéki fesztiválsorozatban, és szervezőtársaival együtt a lehető legjobban akarják végezni munkájukat.

Az ajándékok kisorsolása és egy rövid technikai malőr után a Republic zenekar lépett a színpadra, hogy hamisítatlan koncertet adjon a rá váró kétezerötszáz rajongónak. A Republic zenekar a jól ismert slágerek mellett új számokat is játszott, valamint olyan dalok is felcsendültek Királyrévben, amelyek csak a 2020-as évben kerülnek majd lemezre. Boros Csaba, a Republic frontembere többször megemlékezett a koncert közben a hat éve elhunyt énekesről, a zenekar valamikori lelkéről, Bódi Lászlóról, akit a közönség Cipő becenéven zárt szívébe. A Republic a mai napig viszi tovább a zenei örökséget amellett, hogy új szerzeményeket is alkot és kirobbanó koncerteket ad. A zenei élményen kívül a rendkívüli látványra is odafigyelnek. A koncert fináléjában, a katarzist fokozva többször lángcsóvák csaptak fel, a zenekar biztosította, hogy Királyrévben is „égjen a tűz”. Az előadás fináléjában pedig egy kirobbanó konfettiesővel fokozta a hangulatot a Republic.

A nagykoncert után Magyarország egyik legismertebb lemezlovasa, Voksán Virág – DJ Flower csapott a lovak közé és mutatta be zenéjét egy afterparty keretén belül.

Képgalériánk:
Fotó: Horváth Szomolai Andrea

 

0 HOZZÁSZÓLÁS