2022. január 3., 19:44

Dunaszerdahelyen, Nyárasdon és Nyékvárkonyon is megnyitottak már a vendéglátóhelyek

A mai nappal végre újra nyithattak a vendéglátóipari-egységek, igaz csupán OP rezsimmel működhetnek, de már az étterem, vagy a kávézó meghitt belterében fogyaszthatják el a vendégek a finom étkeket, illetve a kávét és az ízes süteményeket. 

Éttermek-Pallos étterem Nyárasd
Fotó: Pallos étterem

Hétfőn a Dunaszerdahelyi járásban működő vendéglátóhelyek működtetői bizakodóan nyitották meg a vendégek előtt kapuikat. 

Szabó Rudolf, a dunaszerdahelyi Vespresso Korzó tulajdonosa portálunknak elmondta, hogy a nyitást követően sokan betértek hozzájuk, de a nagyobb forgalmat a következő hétre várják. ,,Egyelőre félgőzön működtünk a mai nap folyamán, január elején sokan még élvezik a szabadságukat, ezért sem látogattak meg bennünket annyian. Ráadásul csonka hét áll előttünk, mivel hatodika államünnep" – fejtette ki tapasztalatait Szabó Rudolf. 

Vespresso Korzó
Fotó:  Vespresso Korzó

A dunaszerdahelyi Bartók Béla sétányon található Buena Coffee House egyik munkatársa, Podhorny Ollé Zsuzsanna tájékoztatott, hogy számos törzs- és visszatérő vendég fogyasztotta el kedvenc kávéját a hangulatos kávézóban. ,,Nagyon optimistán tekintünk az elkövetkező időszakra, bízunk abban, hogy még többen tévednek majd be hozzánk. Rosszabb indulásra számítottunk, hiszen még nem kezdődött el az iskola és az óvoda sem, de ennek ellenére az 50%-os kapacitást tudtuk tartani. Nem volt nyomasztó a mai nap, ezalatt azt értem, hogy nem voltak felpakolva a teremben a székeink, és nem kellett csak elvitelre elkészítenünk a finomságokat" – számolt be Zsuzsanna.

Mészáros Zsolt, a nyárasdi Pallos Étteremből ellenben arról beszélt, hogy nagyon kevesen használták ki a helybeni fogyasztás lehetőségét. ,,Az egyik oka az volt, hogy még szabadságolnak az emberek, a másik pedig talán az, hogy ha többen jönnek, de valaki a társaságból éppen nicsen beoltva, akkor egyikük sem marad a vendéglőben. Ennek ellenére bízunk abban, hogy a jövő hét folyamán meglátogatnak bennünket a környék- és a falubeliek" – mondta el Mészáros Zsolt. 

A nyékvárkonyi Flórián panzió tulajdonosa, Straka Márta is átlagon alulinak minősítette a mai látogatottságukat, de mivel nem nagyvárosról van szó, a hétfői nap általában véve sem egy erős nap a Flórián vendéglátóhelynek, mivel nem kifőzdeként működik. ,,Véleményem szerint a szlovákiai éttermek még a héten nagyon alapgázon működnek majd, magyarországi partnereink állítása szerint sincsen élet Szlovákiában január elején. A jövő héttől reméljük, hogy jobb lesz a helyzet. A főbb problémát leginkább abban látom, hogy nem maradt épkézláb alklamazott az egész gasztonómiában. Nincsenek szakemberek. Mi nem váltunk meg 2021-ben alkalmazottól, s nem tervezünk elküldeni embereket most sem, de az alkalmazottak maguktól mondanak fel a kilátástalan helyzet miatt" – vázolta a Flórián panzió tulajdonosa.

Éttermek-Flórián panzió-Nyékvárkony
Fotó:  Flórián panzió

A megkérdezettek szerint azonban egy biztos, sokkal jobb az emberek közérzete, ha helyben, jó társaság mellett tudja elfogyasztani a megrendelt ételt és italt, mintha elvitelre kérné azt. 

Kapcsolódó cikkeink

Megosztás
Címkék
Iratkozzon fel hírlevelünkre, hogy ne maradjon le a nap legfontosabb eseményeiről!