2023. február 8., 15:28

Budaj: A vereknyei hulladéklerakó ügyének megoldása állandó célunk

A volt Juraj Dimitrov Vegyi Művek vereknyei hulladéklerakójának megoldása állandó célt jelent a környezetvédelmi tárca számára, jelentette ki Ján Budaj ideiglenesen kinevezett miniszter a kormány mai ülése után.

Solymos-Budaj
Sólymos László és Ján Budaj
Fotó: TASR
A napokban újabb ajánlatokat hirdetünk meg, ezúttal szeretnénk nem csak bérelni, hanem meg is vásárolni az érintett területeket, hogy elkezdődhessenek ott a szanálási munkálatok”

– mondta Budaj. Egyúttal válaszolt Sólymos László volt környezetvédelmi miniszternek is, aki keddi (február 7-ei) sajtótájékoztatóján kijelentette, hogy Budaj közömbös a vereknyei szemétlerakó iránt. „Sólymos munkája befejezetlen maradt, mert nem csinálta meg. Nem sajátíttatta ki a földeket, mert ellenmondás volt ott. Azok nyertek, akik fellebbeztek a Legfelsőbb Bíróságán” – fűzte hozzá Budaj.

A miniszter megjegyezte, nem tudják kifizetni azt, amit a tulajdonosok követelnek.

„Csak annyit fizethetünk ki, amennyit a törvény megenged” – mondta. Szerinte az építési munkálatok semmilyen körülmények között nem kezdődhetnek meg, ha a telek nincs rendezve. „A minisztérium nem magánszemély, hogy licitálni lehessen, ha valaki a hivatalos becslés feletti árat kér” – tette hozzá.

Megosztás
Címkék

Iratkozzon fel napi hírlevelünkre

A Facebook drasztikusan korlátozza híreink elérését. A hírlevelünkbe viszont nincs beleszólása, abból minden munkanapon értesülhet a nap 7 legfontosabb híréről.