Brutálisan rátámadt egy banda az unokájával sétáló nagymamára Galántán

2019. július 9., 18:55
Horváth Szomolai Andrea

Fényes nappal támadt rá az unokájával sétáló nagymamára és férjére egy banda Galánta központjában. A brutális támadást az ötéves gyermeknek is végig kellett néznie. A város polgármestere szerint efféle vandalizmus teljességgel elfogadhatatlan.

Rendőrség - illusztráció
Fotó: TASR

A galántai nagymama barátnőivel és ötéves lányunokájával indult sétára és fagylaltozni vasárnap délután, mikor a városközpontban, a rendőrség székhelyéhez közeli padnál egy háromtagú banda beléjük kötött és vulgáris szavakkal illették őket.

A saját nevét eltitkolni kívánó áldozat úgy nyilatkozott a helyi televíziónak, hogy három férfi és egy nő támadt rájuk. Védekezésül megfenyegette a provokálókat a városi rendőrség kihívásával, valamint azzal, hogy szól a férjének is, aki meg is érkezett a helyszínre. Közben azonban a provokáló kedvű támadók is erősítést hívtak, és a megtámadott nő vallomása szerint közel tizen estek neki és a férjének, akinek a verés következtében eltörött az arccsontja és megsérült a szemkörnyéke is.

A városi rendőrség akkor érkezett a helyszínre, mikor a házaspár már a földön feküdt, a támadók pedig rugdosták őket. Az incidenst az ötéves kislánynak is végig kellett néznie, aki nagymamája elmondása szerint azóta fél kimenni az utcára és rémálmai vannak. A megtámadott nő horzsolásokkal, ütésekkel és törött ujjal került kórházba, és mint elmondta, felháborítónak tartja, hogy az ember fényes nappal nincs biztonságban egy város központjban.

Peter Paška, Galánta polgármestere úgy nyilatkozott, a városi rendőrség közbenjárásának köszönhetően az elkövetőket beazonosították. A város első embere szerint teljességgel elfogadhatatlan, hogy a településük efféle vandalizmus helyszíne legyen. Paška szerint mindenképpen folytatniuk kell a Smart Technológiás fejlesztést, amelynek értelmében a közbiztonság is javulna a járási székhelyen.

Martina Kredatusová, rendőrségi szóvivő közölte, a rendőrség testi sértés és erőszakos magatartás gyanújával vizsgálja az esetet.

Kövesse facebook oldalunkat is!