2018. október 17., 09:47

Bővítik a térfigyelő kamerarendszert Ragyolcon

Az 1600 lakosú Ragyolcon, a falu vezetése térfigyelő kamerarendszer felszerelését szorgalmazza. A község mintegy 10 ezer euró vissza nem térítendő anyagi támogatást nyert a belügyminisztérium pályázatán. Ez kiegészül a 2500 eurós önrésszel, így összesen 12500 eurót tudnak az új rendszer kiépítésére felhasználni.

kamera.jpg
Fotó: Internet

György Péter, Ragyolc polgármestere portálunknak elmondta: a községben jelenleg tizenkét kamera működik, ezeket saját forrásból biztosították, és a gócpontokon- a községháza, az óvoda, az alapiskola és a kultúrház körül helyezték el. Ez a szám hamarosan 8-10 térfigyelő kamerával bővül, ezáltal húsz fölé emelkedik a kamerák száma a faluban.

A polgármester tájékoztatása szerint a kamerarendszer megléte lehetővé teszi a problémás területek megfigyelését, segíti a megelőzést és a rendőrség munkáját.

A kültéri kamerák főként a közlekedési szabálysértések, a nyilvános alkoholfogyasztás, a rendbontások, a lopások felderítésénél, az illegális szemétlerakatok felszámolásánál hasznosak. A jelenlegi rendszer lehetőséget ad a további bővítésre, amit vagy saját forrásból, vagy a további támogatásból finanszíroznak majd.

Megosztás
Iratkozzon fel hírlevelünkre, hogy ne maradjon le a nap legfontosabb eseményeiről!
CAPTCHA Ez a kérdés vizsgálja, hogy vajon ember-e a látogató, valamint megelőzi az automatikus kéretlen üzenetek beküldését.