2024. április 15., 12:58

Borzalmas gyermekbántalmazás Nagyszombat megyében: lánccal verték és éheztették gyermekeiket

Szörnyű gyermekbántalmazási ügyben nyomoz a nagyszombati rendőrség: egy apa és egy anya éveken át súlyosan bántalmazta négy gyermekét.

lakat
Ha a gyermekek nem engedelmeskedtek, lelekatolt szobába zárták őket
Fotó: Rendőrségi felvétel

A hatóságokat az iskola értesítette, miután egy 12 éves diákjuk testén lánccal való verésre utaló nyomok, és más zúzódások voltak. A kihallgatás során kiderült, a bántalmazás legalább 2020 óta tartott, az apa legalább heti három alkalommal verte a 12, 8, 5 és 3 éves gyermekeket, lánccal, nadrágszíjjel, ököllel. Volt, hogy a gyermekeket egy szobában zárták össze, melynek ajtaját lelakatolták.

Ha a gyermekek nem engedelmeskedtek, 24 órás ételmegvonással büntették őket. A hűtőszekrényt lakattal zárták, hogy a gyerekek ne tudják kinyitni. Eközben a szülők előttük ettek, és provokálták a gyerekeket.

Bár a bántalmazás az apa részéről zajlott, bűnrészesség miatt az anya ellen is eljárás indult, mivel nem akadályozta meg azt.

A kihallgatást követően a gyermekeket ideiglenesen állami gondozásba helyezték. A 47 éves férfit és a 32 éves nőt őrizetbe vették.

Közeli hozzátartozó sérelmére elkövetett bántalmazás gyanújával indult ellenük eljárás. Mivel minősített esetről van szó, héttől tizenöt évig terjedő szabadságvesztésre számíthatnak.

Megosztás
Címkék

Iratkozzon fel napi hírlevelünkre

A Facebook drasztikusan korlátozza híreink elérését. A hírlevelünkbe viszont nincs beleszólása, abból minden munkanapon értesülhet a nap 7 legfontosabb híréről.