2022. szeptember 17., 12:32

Bolya Szabolcs: Az Érsekújvári járásban 19 polgármesterjelöltet indít a Szövetség, a megyei választáson teljes listával indul

A Szövetség Érsekújvári járási elnöksége a legfontosabb feladatának tartja az önkormányzati választásokra való felkészülést. Erről kérdeztük Bolya Szabolcsot, a Szövetség Érsekújvári járási elnökét.

Bolya Szabolcs
Fotó: facebook
Bolya Szabolcs, a Szövetség Érsekújvári járási elnöke

Az elnök elmondta, a járásban a Szövetség 19 önálló polgármesterjelöltet indít, ebből a párt jelöltjének 8 településen nincs kihívója.

Ezek a következő települések és polgármesterek: Kamocsa – Lukács Imre, Kicsind - Pásztor Rita, Muzsla – Farkas Iván, Kisújfalu – Geri Valéria, Garampáld – Góra Mónika, Fűr - Zachar Štěpánka, Szőgyén – Méri Szabolcs, Tardoskedd – Tóth Marián.

További 11 helyen a következő személyeket indítja a Szövetség a polgármesteri posztért: Andódon a jelenlegi polgármestert Puss Pétert, Baracskán Szabó Ildikót, Bényben Herbácskó Anitát, Barton a jelenlegi polgármestert, Hubacs Sándort, Udvardon Mészáros Róbertet, Köbölkúton Bolya Szabolcsot, Kéménden Neznánsky Tamást, Leléden Dajcs Richárdot, Kisgyarmaton Kálazi Tímeát, Kürtön a jelenlegi polgármestert, Téglás Jánost, Szímőn a jelenlegi polgármestert, Bób Jánost.

Jelenleg 11 regnáló polgármestere van járásunkban a Szövetségnek, akik még az elődpártok színeiben nyertek. Bízom benne, a választások után jó eséllyel több lesz. Meggyőződésem, hogy a párt fúziójának van jogosultsága, remélhetőleg hozzáadott értékként fog ez a választásokkor megjelenni”

– hangsúlyozta Bolya Szabolcs.

A továbbiakban kifejtette, a járás azon településein, ahol a párt rendelkezik helyi struktúrával, az indítható képviselőjelöltek száma 261, ebből a Szövetség 187 jelöltet indít 32 településen. Valószínűleg itt is sikeresebbek lesznek, mint az elmúlt időszakban.

Megemlítette még, vannak olyan települések, ahol a független polgármesterekkel évek óta jó kapcsolatot ápolnak, sok mindenen együtt dolgoznak. A Szövetség helyi szervezetei jóváhagyták Érsekújvárott Klein Ottokár, Pozbán Ivanič Katalin, Kőhídgyarmaton Richtárik János független jelöltek támogatását.

Az elnök megjegyezte a párt minden polgármester- és képviselőjelöltje önállóan indul, koalíció nincs a megyei választások kapcsán se.

A Szövetség Érsekújvári Járási Elnöksége a legfontosabb feladatának tartja az önkormányzati választásokra való felkészülést. Jelenleg is tartanak a programalkotó tanácskozások, hogy együtt fogalmazzák meg jelöltjeink azokat a célokat, amelyek a településeken élők javát, életminőségük fejlődését szolgálják. E célkitűzéseket akkor sikerülhet megvalósítani, ha erős érdekképviseletet állít fel magának a közösség, ezért is fontos, hogy a választók közösségünk jelöltjeit válasszák”

– hangsúlyozta a járási elnök.

A továbbiakban kitért arra, a megyei választások tekintetében az Érsekújvári járás két körzetre oszlik. Az érsekújvári 8 mandátumos körzet, a párkányi pedig 3 mandátumos. A Szövetség teljes listával indul mindkét választási körzetben. Az érsekújvári körzetben Bób Jánost, Farkas Tibort, Forró Kálmánt, Mészáros Róbertet, Pásztor Emilt, Peternai Zsuzsannát, Puss Pétert és Tóth Mariánt indítja, a párkányi választási körzetben pedig Bolya Szabolcsot, Farkas Ivánt és Vitkó Andreát.

Megosztás
Címkék

Iratkozzon fel napi hírlevelünkre

A Facebook drasztikusan korlátozza híreink elérését. A hírlevelünkbe viszont nincs beleszólása, abból minden munkanapon értesülhet a nap 7 legfontosabb híréről.