Bezárt a rimaszombati oltóközpont

2021. július 6., 19:10
Virsinszky Tamás

Az oltás iránti érdeklődés csökkenése miatt júliustól bezárták a megyei fenntartású oltóközpontot Rimaszombatban.

Fotó: Virsinszky Tamás
A rimaszombati oltóközpont

A rimaszombati Kereskedelmi- és Szolgáltatóipari Szakközépiskola tornatermében berendezett nagy kapacitású oltóközpontot április 8-án nyitották meg.

Június 30-ig összesen 12 ezer embert oltottak be itt.

A koronavírus elleni oltás iránt egyre kisebb az érdeklődés, ezért mindegyik oltóközpontok fenntartása nem kifizetődő – közölte Lenka Štepáneková, a Besztercebánya Megyei Önkormányzat szóvivője, hozzátéve, hogy június végével a rimaszombati mellett a breznóbányai oltóközpont működését is beszüntették.

A szóvivő tájékoztatása szerint a még működő oltóközpontok egy órán belül elérhetőek a kerület bármely pontjáról. Ugyanakkor júliustól megerősítik a mobil oltóközpontok működését, amelyek éppen a félreeső településeket keresik majd fel. 

A megye területén továbbra is működik a losonci, nagyrőcei, nagykürtösi, garamszentkereszti, zólyomi és besztercebányai oltóközpont. 

Besztercebánya megyében június végéig 150 ezer embert oltottak be a megyei fenntartású oltóközpontokban, míg a mobil oltóközpontok segítségével 279 településen 7300 személy kapta meg a vakcinát. 

Kövesse facebook oldalunkat is!