2021. november 23., 14:31

Betörő járt a Somorjai Városházán

Szombatról vasárnapra virradóra betörtek a somorjai városházára. A tettes egy pinceablakon hatolt be az épület alagsorába, onnan pedig lépcsőn ment fel a földszintre. Itt felfeszített egy ajtót, de ekkor működésbe lépett az épület riasztója. A megzavart betörő a pincében keresett menedéket. A somorjai városi rendőrség munkatársai két percen belül a helyszínre értek, majd értesítették az állami rendőrséget. A tettest, akinek így nem sikerült kárt okoznia a város vagyonában, közösen fogták el. Az ügyet az állami rendőrség vette át.

Somorja-városháza
Fotó: Somorja hivatalos oldala

Somorja polgármestere, Orosz Csaba nyilatkozott portálunknak az esettel kapcsolatban. Elmondta, hogy a tettesnek esélye sem volt a menekülésre, ugyanis az épületben mozgásérzékelő riasztó van szerelve.

Az anyagi kár körülbelül 100 eurós nagyságrendű, szerencsére nem tűnt el semmi az épületből, a városháza egyébként is riasztóval védett és a rendőrség is éber volt. Az elkövető ismert alakja Somorjának, a fiatalember a helyi << alvilág >> egyik jelentős személyisége. A rendőrség számára is jól ismert egyénről van szó, nem most tartóztatták fel először"

– fogalmazott a polgármester. Az ügyben a polgármestert is kihallgatta a rendőrség. 

A tettest jelenleg Pöstyénben van, vizsgálati fogságba helyezték. Orosz Csabával a rendőrség egyelőre több információt nem közölt. Természetesen az anyagi károkat az elkövető számlájára írják, s majd ő téríti meg a városnak. 

Megosztás
Címkék
Iratkozzon fel hírlevelünkre, hogy ne maradjon le a nap legfontosabb eseményeiről!