2021. március 13., 12:42

Betartják a rendelési időt a Kassa megyei orvosok

A múlt héten végzett rendőrségi ellenőrzések igazolták, hogy Kassa megyében az orvosok az esetek túlnyomó többségében rendesen rendelnek, betartják a rendelési időt, biztosítják az egészségügyi ellátást pácienseik számára – közölte Kassa megye.

Fotó: TASR

Mint arról beszámoltunk, 2021. március 4-én a rendőrség ellenőrzést tartott a Kassa megyei orvosi rendelőkben, mert a Kassa-környéki járási hivatal járványügyi válságstábjának ülésén az egészségügyi mentőszolgálat arról tájékoztatott, a 155-ös telefonszámra egyre több hívás érkezik amiatt, hogy a páciensek képtelenek telefonon elérni orvosaikat. A Szlovák Orvosi Kamara (SLK) tiltakozott a rendőri ellenőrzés ellen, amelyet megalázónak és lealacsonyítónak nevezett.

A rendőrség átadta az ellenőrzés eredményeit a megyének, amely kiértékelte azokat.

Mint a pénteken közzétett elemzésből kiderült, a rendőrök 339 preventív ellenőrzést végeztek a körzeti orvosok rendelőiben, s az esetek 96,5 százalékában megfelelően folyt a rendelés.

Az orvosok 2,6 százaléka szabadságon volt, de biztosított volt a helyettesítés, további 0,3 százalékuk karanténban tartózkodott. Csak az orvosok 0,6 százaléka volt távol ismeretlen okból.

„Ezek az ellenőrzések nem a megye kezdeményezésére valósultak meg, de együttműködtünk a rendőrséggel, megadtuk a kért információkat. Az ellenőrzések preventív jellegűek voltak. Céljuk azon információ megerősítése vagy cáfolása volt, hogy a Kassa megyében tevékenykedő orvosok nem rendelnek megfelelően.”

Becsüljük az ambuláns orvosok munkáját, tudatában vagyunk annak, hogy a járvány idején mekkora nyomás nehezedik rájuk. Érthető, hogy nincs kapacitásuk arra, hogy fizikailag megvizsgáljanak minden pácienst és egyidejűleg az összes telefonhívásra is válaszoljanak”

– mondta René Hako orvos, a Kassa megyei önkormányzat egészségügyi osztályának szakértője.

Megosztás
Címkék
Iratkozzon fel hírlevelünkre, hogy ne maradjon le a nap legfontosabb eseményeiről!
CAPTCHA Ez a kérdés vizsgálja, hogy vajon ember-e a látogató, valamint megelőzi az automatikus kéretlen üzenetek beküldését.