2020. március 23., 17:47

Besztercebánya megyében van a legkevesebb fertőzött

Hétfőn újabb esetben mutatták ki az új koronavírus-fertőzést (COVID-19), ezzel hivatalosan 186-ra nőtt a beazonosított fertőzöttek száma Szlovákiában. A legtöbb megbetegedés Pozsonyban és környékén, míg a legkevesebb továbbra is Besztercebánya megyében van.

Fotó: tasr

Vasárnap 242 koronavírus-tesztet végeztek és héttel nőtt a fertőzöttek száma, míg a mai nap folyamán eddig 29 mintán végezték el a tesztet, amelyből egy minta lett pozitív. 

Területi elosztásban a legtöbb megbetegedést a Pozsonyi kerületben észleltek, összesen 81-et, amelyből 68-an a főváros lakói. A második legtöbb (25) fertőzött a Zsolnai, harmadik a Trencséni kerületben (19) van. 

Nagyszombat megyében eddig 17 esetben igazolódott be a koronavírus-fertőzés, míg Nyitra megyéből 14 esetről tudni.

A mapavirusu.sk oldal térképe szerint több magyarlakta településen is megjelent már a vírus: Bősön 5, Dunaszerdahelyen 4, Érsekújvárban 3, Csallóközkürtön, Vörösmajoron, Nagymegyeren, Párkányban és Lekéren 1-1 esetet tartanak nyilván. A térkép azonban nem teljesen pontos, mert olykor a betegek állandó lakcíme helyett a járási székhelyet tünteti fel. 

A Dunaszerdahelyi járásában jelenleg 6 koronavírusos beteg van, 4 férfi és 2 nő. Valamennyien felnőttek és 65 éven aluliak, jelenleg otthon lábadoznak. Állapotukról ITT írtunk. 

Az egészségügyi tárca irányítása alá tartozó Közegészségügyi Tájékoztató Központ statisztikái alapján az ország keleti megyéiben némileg alacsonyabb a fertőzöttek száma. Az Eperjesi kerületben 12, a Kassai kerületben 10, míg a legkevesebb fertőzött, összesen nyolc, a Besztercebányai kerületben van.

Besztercebánya megye területén eddig Selmecbányán, Zólyomban, Besztercebányán és Nagyrőce környékén jelent meg a koronavírus, az elmúlt hétvégén pedig Nagykürtösről és Alsósztregováról is jelentettek egy-egy fertőzött személyt. A Losonci, Gyetvai, Poltári és Rimaszombati járásban azonban még nem tudni ilyen típusú megbetegedésről.

A szlovákiai koronavírus-járvány alakulását interaktív térkép segítségével mutatjuk be portálunkon. A térképet minden este az aktuális adatok tükrében frissítjük. 

Megosztás
Címkék
Iratkozzon fel hírlevelünkre, hogy ne maradjon le a nap legfontosabb eseményeiről!
CAPTCHA Ez a kérdés vizsgálja, hogy vajon ember-e a látogató, valamint megelőzi az automatikus kéretlen üzenetek beküldését.