2021. március 18., 11:25

Beoltották a Nefelejcs nyugdíjas otthon lakóit és dolgozóit

Az alkalmazottak beoltását követően, a Nefelejcs nyugdíjas otthon lakói is megkapták a koronavírus elleni első védőoltást. Az oltóanyag második dózisának beadását követően, az otthonban várhatóan enyhítenek a jelenleg is hatályban lévő szigorú intézkedéseken.

Fotó: Nefelejcs Nyugdíjas otthon

Mária Veliká, a füleki Nefelejcs nyugdíjas otthon igazgatója elmondta: amint lehetett, rögtön regisztráltak az oltásra.

Először az alkalmazottakat jelentettük be. Ők január 27-én lettek beoltva, majd a második dózist február 24-én kapták meg. Összesen 27 alkalmazottunk oltatta be magát. Két alkalmazottunk csak az első oltást kapta meg, mivel az orvos nem javasolta a második adag beadását. A többieknek lehetőségük van egyénileg jelentkezni

- mondta.

Az alkalmazottak oltását a losonci oltóközpontban végezték. Mivel az ügyfeleket csak házon belül lehetett beoltani, ezért nekik március közepéig várniuk kellett. A füleki Nefelejcs Idősek Otthonában jelenleg 53 nyugdíjas tartózkodik, ebből 35 mozgásképtelen. 

A besztercebányai kórház dolgozói összesen 37 kliensünket oltották be. Ők mindannyian szerették volna megkapni a vakcinát, és az oltásukat az orvos is jóváhagyta

- tette hozzá az igazgató.

oltás
Fotó:  Nefelejcs Nyugdíjas otthon

Négy hét elteltével pedig megkapják a második vakcina adagot. Az otthon megfelelő működését 45 alkalmazott biztosítja, de sokan közülük betegszabadságon vagy karanténban vannak, ezért egyre kevesebb emberre jóval több feladat hárul.

Nehéz helyzetben vagyunk. A 45 alkalmazottból 12 betegszabadságon vagy karanténban van, mert a családtagjaik betegek

- tudatta.

Jó hír azonban, hogy az otthonban lakókat sikerült megvédeni a koronavírussal szemben.

Ezidáig nem volt pozitív eset a lakók között, köszönhetően annak is, hogy az otthon egy éve bezárta kapuit a nyilvánosság előtt.

„Az intézményünk a nyilvánosság előtt jelenleg is zárva tart A kliensek második beoltását követően igyekszünk ezeken a szigorú feltételeken enyhíteni”- zárta.  

Mivel az idősek már több mint egy éve bezártságban élnek, ezért az oltástól remélik a megoldást. Bíznak abban, hogy a vakcina által kialakul a védettséés újra láthatják szeretteiket, visszakaphatják korábbi életüket.

 

Megosztás
Címkék

Iratkozzon fel napi hírlevelünkre

A Facebook drasztikusan korlátozza híreink elérését. A hírlevelünkbe viszont nincs beleszólása, abból minden munkanapon értesülhet a nap 7 legfontosabb híréről.