2021. október 22., 09:32

Befejeződött a füleki temető járdáinak felújítása

A végéhez értek a temetőben zajló felújítási munkálatok Füleken, ahol az elmúlt hónapok során több mint 2000 négyzetméternyi járdafelület kapott új aszfaltburkolatot. A munkálatokhoz kapcsolódott a gyalogosok számára fenntartott rész teljes felújítása is, amit a Közhasznú Szolgáltatások munkatársai végeztek.

Füleki temető
Fotó: Fülek város

Füleken már a közelgő Mindenszentekre készülnek. A temető területe is jelentősebb felújításon esett át, melynek köszönhetően esztétikusabbá és biztonságosabbá vált az előző évekhez képest. „Megújultak a régi járdák és a halottasház melletti bekötő rész is. A napokban pedig befejeződött a gyalogos feljáró felújítása, ami már használhatatlan volt”- nyilatkozta Tóth Tibor, a Közhasznú Szolgáltatások igazgatója.

A könnyebb feljutás érdekében hamarosan kihelyeznek egy új korlátot is, a kertészet munkatársai pedig virágokkal díszítik majd a megújult feljárót.

A Közhasznú Szolgáltatások dolgozói jelenleg a Mindenszentekre készülnek. Az előkészületek során a lehullott leveleket összegyűjtik és elszállítják. Az ünnepek alatt nagykapacitású hulladékgyűjtő konténereket helyeznek ki a temetőbe, amelyeket az önkormányzat rendszeresen kiürít majd. A temető bejáratánál virágüzlet várja az érkezőket, a parkolóban pedig egy mécses automata is található.

Az ünnepek alatt meghosszabbítják a 3800 sírral rendelkező városi temető nyitva tartását. Október 25-től 22 óráig lesz nyitva.
Megosztás