2019. november 22., 13:15

Az influenza miatt hat óvodát zártak be Nagyszombat megyében

Nagyszombat megyében ezen a héten hat óvodát zártak be betegség miatt.

influenza tünetei
Fotó: Archívum
FRISSÍTÉS:
A Galántai járásban a diószegi Petőfi Sándor Alapiskola mellett működő óvodát is be kellett zárni az influenza járvány miatt, a regionális közegészségügyi hivatal elrendelése alapján az intézmény november 21-től november 26-ig zárva tart. Az iskola vezetőségétől megtudtuk, hogy a húsz gyermekből mindössze hárman jártak oviba az elmúlt napokban.
Influenza járvány miatt a héten nem üzemelt a kajali óvoda sem, az intézményben november 25-én, hétfőn kezdődik meg újra a nevelői munka.
Portálunk értesülései szerint a taksonyi óvodában bárányhimlő járvány tombol, míg a hidaskürti óvoda pedagógusai arról értesítették a szülőket, hogy a kéz-láb-száj hólyagosodás fertőzésétől kell tartaniuk.Az elmúlt hét folyamán a nagymácsédi alapiskola alsótagozatos osztályaiban a hányás-hasmenés vírus fertőzte a diákokat.

Az egészségügyi alkalmazottak szerint az összes 5784 esetből az öt éven aluli korosztálynál volt a legnagyobb az akut légúti megbetegedések aránya. Influenzát összesen 640 esetben diagnosztizáltak – közölte Dagmar Kollárová, a Nagyszombati Regionális Közegészségügyi Hivatal munkatársa.

A 47. héten 100 000 lakosra 1547 akut légúti megbetegedés jutott. A legtöbb beteget a Pöstyéni járásban regisztrálták. „A Nagyszombati járásban két óvodát zártak be, a Galántai járásban hármat, a Galgóciban pedig egyet” – tette hozzá Kollárová.

Megosztás
Címkék