2022. október 7., 16:08

Az FTC birkózói érmekkel tértek haza a szlovák bajnokságról

Október elsején zajlott az országos kötöttfogású birkózóbajnokság, melyen a Füleki Birkózó Szakosztály növendékei is megmérkőztek. A privigyei sportcsarnokban megvalósult megmérettetésen a Diák II. kategóriába tartozó birkózók küzdöttek meg az érmekért.  

füleki birkózók
Fotó: Füleki Birkózó Klub/FB

A versenyen húsz birkózó klub 88 versenyzője mérte össze erejét. Az Albert Attila és Zara Tibor edzőpáros hat tanítványt nevezett, akik nem tértek haza üres kézzel.

Négy érmet szereztünk. Nagyon meglepődtünk, mert egyáltalán nem számítottunk arra, hogy a legjobbak közé kerülünk. A fiaink nagyon boldoggá tettek az eredményeikkel és a teljesítményükkel”

– értékelte a versenyzőket Albert Attila, edző.

A sárga kékek egy második és három harmadik helyet szereztek. Krága Sebastián (34 kg-ig) ezüstéremmel gazdagodott, Jónás Róbert (32 kg), Berki Eduard (58 kg-ig) és Mészáros Péter (85 kg-ig) pedig bronzzal tért haza.

De a másik két nevezettnek sem volt oka szégyenkezni. Kökény Gyula (34 kg-ig) a negyedik, Mészáros Róbert (49 kg-ig) az ötödik helyen végzett. És ez még nem minden!
A fiainknak köszönhetően az FTC birkózó szakosztálya a végső értékelésben a gyönyörű harmadik helyezést érte el. Ugyanannyi pontot kaptunk, mint a nyitraiak, akikkel megosztoztunk a bronzérmen. Nagyon boldogok vagyunk, és köszönjük tanítványainknak a remek teljesítményt”

– mondta lelkesen az edző.

A füleki birkózók hamarosan a következő országos bajnokságon, majd a novemberi diák bajnokságon lépnek ismét pályára.  

Megosztás
Címkék

Iratkozzon fel napi hírlevelünkre

A Facebook drasztikusan korlátozza híreink elérését. A hírlevelünkbe viszont nincs beleszólása, abból minden munkanapon értesülhet a nap 7 legfontosabb híréről.