2021. május 31., 14:40

Az érsekújvári Csemadok terveiről Danczi Józseffel

Nehéz ebben a Coviddal terhelt időszakban hosszútávra tervezni, de lassan az érsekújvári Csemadok berkeiben is szerveződnek a rendezvények. A tervekről Danczi Józseffel beszélgettünk, aki a Csemadok Érsekújvári Területi Választmányának titkára, valamint az Érsekújvári Csemadok Alapszervezetének elnöke.

Csemadok
Médialapozó
Fotó: Csemadok

Elmondta, június 25-ére járási területi konferenciát hívtak össze a székházba, amely egyben tisztújító közgyűlés is lesz, ezen fogadják majd el a munkatervüket is. Kitért arra, hogy a Járási Dal- és Táncünnepély időpontja már ismert – Muzslán lesz megtartva, július 3-án.

A Csemadok Érsekújvári Alapszervezete június 11-én 18.00 órai kezdettel trianoni kiállítást szervez, amely 21 táblaképen mutatja be, mi mindenen ment keresztül a mai Dél-Szlovákia lakossága 1918-1919-ben.

A tárlatot Simon Attila történész, a Fórum Kisebbségkutató Intézet igazgatója nyitja meg. Az újvári alapszervezet ki nem hagyná a CSEMI Foci labdarúgók találkozójának megszervezését, amely az idén kilencedik alkalommal lesz megtartva, hagyományosan az andódi focipályán.

Legsürgősebb feladat most a Csemadok székház tetőszerkezetének megjavítása, mert beázik. A munka már csak azért sem tűr halasztást, mert a Kassák Lajos Ifjúsági Klub is a székházban szeretné megtatani a Kassák Napokat június 21 – 26. között.

A Szent István szobor elkészítésére szervezett gyűjtésben 2600 eurónál tartanak, ennek propagálása jelenleg stagnál, mivel a járvány sok családban teremtett pénzügyi gondokat. Érsekújvárott úgy a területi választmánynak, mint az alapszervezetnek megannyi terve van nyárra, ha a közgyűlések jóváhagyják és a járvány se kap új erőre, számos rendezvénynek örülhetünk majd.

csemadok-1
+2 kép a galériában
Megosztás
Címkék
Iratkozzon fel hírlevelünkre, hogy ne maradjon le a nap legfontosabb eseményeiről!
CAPTCHA Ez a kérdés vizsgálja, hogy vajon ember-e a látogató, valamint megelőzi az automatikus kéretlen üzenetek beküldését.