2020. június 1., 16:30

Az élet visszatér az edzőtermekbe

Június 3-tól újra látogathatók a fedett sportlétesítmények és fitneszközpontok. A közel három hónapos kényszerpihenő anyagilag csaknem a padlóra küldte az edzőterem tulajdonosokat, hiszen minden bevételüktől elestek, a kiadásaik nagyrésze viszont megmaradt. Most azonban bíznak a pozitív folytatásban.

Médialapozó
Fotó: Daimon Fitness archívum

A füleki Daimon Fitness-ben az utolsó simításokat végzik az újraindítás előtt. A terem nagytakarítását, a teljes fertőtlenítést, valamint a gépek karbantartását a három hónapos kényszerszünet idején elvégezték, már csak néhány apróság maradt hátra.

Farkas László, az edzőterem tulajdonosa portálunknak elmondta:

januártól júniusig- júliusig tart a főszezon, ezekben a hónapokban látogatják a legtöbben a fintesztermet. Ilyenkor napi 50-60 fő is megfordul náluk. A főszezonból viszont három hónap kiesett, ami jelentős anyagi veszteséget jelent számára.

Örömére szolgál azonban, hogy az újranyitás esetében korábban előre jelzett szigorú higiéniai előírások enyhültek.

A fitneszünkben eddig is odafigyeltünk a megfelelő higiéniai előírások betartására. A törölköző és a váltócipő használata kötelező volt. Ezekhez társul szerdától a gépek fertőtlenítése, miszerint a vendégeknek a gépeket a használatot követően fertőtleníteniük kell maguk után, valamint az alkalmazottnak is. Jelenléti ívet szintén kötelező vezetni a vendégeinkről, illetve be kell tartani a megfelelő távolságot

- magyarázta a tulajdonos.

Az előírt távolság szerint 15m2-en belül, vagy pedig két méteres távolságon belül egy fő tartózkodhat egyszerre.

A mi edzőtermünk majd 250 m2 területű, ami azt jelenti, hogy nagyjából 14-16 főt tudunk egyszerre fogadni. Viszont csúcsidőben eddig sem voltak többen 17 főnél. Úgyhogy minden egykori és újdonsült edzeni vágyót szeretettel várunk. Június 3-tól konditermünk ismét a hét minden napján nyitva tart

- tette hozzá.

Jó hír továbbá, hogy a fitneszközpontokban nem kell szájmaszkot viselni, illetve az öltözők, zuhanyzók használata is engedélyezett. Az újranyitás érint továbbá más zárt sportlétesítményeket, így az uszodákat, tornatermeket és más fedett sportlétesítményeket.

+1 kép a galériában
Megosztás
Címkék
Iratkozzon fel hírlevelünkre, hogy ne maradjon le a nap legfontosabb eseményeiről!