2022. október 4., 12:18

Az egészség a legfontosabb értékünk

A természetességre és a gyógyfüvekre építette vállalkozását Nagy Gábor és Orsolya, Nagymegyeren. A házaspár követte megérzéseit és hitbéli meggyőződését az egészséges életmód felé vezető úton.

nagy gábor orsolya
Nagy Gábor és Orsolya kislányukkal, Karolinával
Fotó: Családi archívum

Orsolya cukorbeteg. Jelenleg inzulinpumpa segítségével éli a mindennapjait. Már gyermekkorától kezdve komolyan vette a cukorbetegséggel járó felelősséget és odafigyelt az egészségére.

Egészségügyi főiskolát végzett, így egészségügyi intézményekben dolgozott az iskola után, de úgy gondolta, hogy hasznosabb is tudna lenni és többet is tudna segíteni az embereken, mint amit abban a rendszerben tudott.

Fontosak az egészségügyi intézmények és a gyógyszerek is. Ezek kellenek, emellett azonban más módszerek is vannak, amik kiegészítik, teljessé teszik az egészségügyet. Fontos például a megelőzés. A megelőzéshez pedig sok esetben, főleg a mai világban életmód váltás kell. Sok embert az életmód változtatásra komoly betegségek, tragédiák kényszerítenek.

Általában belátják, hogy jobb lett volna már korábban is úgy élni. A természetet, az életet, az egészséget és a gyógyulást is Istentől kapjuk ajándékba. Viszont tennünk is kell érte. Ezen a világon emberi értelemben senki más nem tud többet tenni egészségünkért, mint mi magunk. Az emberek nagy része sokkal kevesebb folyadékot fogyaszt, kevesebbet mozog, mint kéne. Sokaknak nincs lelki békességük, sok stressz éri az embereket. Ezért aztán sok függőség is kialakul. Ezek mind-mind befolyásolják a kialakult betegségek egy részét, illetve felelősek lehetnek értük

– hangsúlyozta Orsolya.

A Nagy családban is többen élnek együtt valamilyen betegséggel, ételérzékenységgel. Szerettek volna életminőség javulást. Ez is egy ok volt arra, hogy megnyíljon a Herbakuckó nevű vállalkozásuk.

Gábor íjászattal és hagyományőrzéssel is foglalkozik, de több mint négy évvel ezelőtt egy baráti beszélgetésnek köszönhetően belevágott a Herbakuckó elindításába. Gondosan, nyitott szemmel járva, a józan ész keretei között válogatták össze készletük termékeit, mert számos gyártóval felvették a kapcsolatot, de csak azokkal működnek jelenleg is együtt, amelyek életfilozófiája megegyezik a házaspár elképzeléseivel. A minőségre, tudományos megalapozottságra és a hitelességre törekednek, sőt maguk is használják azokat a termékeket, amelyek mellett letették voksukat.

herbakuckó
Herbakuckó Dunaszerdahely
Fotó:  Nagy Gábor
– 2019-ben nyitottuk meg a boltunkat a családi házunk egyik kihasználatlan helyiségében. A járvány idején is sikerült fennmaradnunk, mert az emberek bíztak a természetes gyógymódokban. Gyógynövényes készítményeket, vitaminokat, ásványi anyagokat, étrend-kiegészítőket, reformélelmiszereket, natúr kozmetikumokat, valamint ökoháztartás számára alkalmas (lebomló, csapolt) termékeket kínálnak a vásárlóknak.

 – Kiemelt és egyben a legnagyobb partnerei vagyunk Szabó György, a bükki füvesember termékeinek, amelyeknek az eredményessége tudományosan is bizonyított. Nem csodaszereket és nem életelixírt kínálunk, hanem olyan termékeket, amelyeket mi magunk is használunk.Filozófiánk alapja, hogy fontosnak tartjuk a tudásanyag-forrásaink alapos megszűrését. Józan ésszel és legfőképpen az élő Istenbe vetett hittel dolgozunk – nyilatkozta Gábor, aki egyébként közgazdász végzettségű.

– Számunkra az volt a fontos, hogy partnereket találjunk ebben a tevékenységben, így Gútán, Somorján és Dunaszerdahelyen nincsenek saját boltjaink számunkra ismeretlen eladókkal és alkalmazottakkal, hanem a családunk tagjai szálltak be mellénk, akiknek szintén szívügyük az egészséges életmód, és beleillik az eddig vitt vállalkozásuk profiljába.

Képzéseket is biztosítunk partnereink számára, akiket tudással vértezünk fel, hiszen senki sem született a gyógyfüvek szakértőjeként. Célunk, hogy minél nagyobb közönséghez tudjunk szólni, minél többen megismerjék tevékenységünket és éljenek a lehetőségekkel, amelyekhez általunk juthatnak

– mondta el zárszóként a házaspár.   

Megjelent a Magyar7 2022/39. számában.

Megosztás
Címkék

Iratkozzon fel napi hírlevelünkre

A Facebook drasztikusan korlátozza híreink elérését. A hírlevelünkbe viszont nincs beleszólása, abból minden munkanapon értesülhet a nap 7 legfontosabb híréről.