2021. szeptember 25., 11:26

Az állam nekikezd a Füleket Losonccal összekötő 71-es út rekonstrukciójának

A Szövetkezeti út aszfaltozása után, amelyet jelenleg a megye végez, Fülek lakossága az állam részéről is kiterjedt rekonstrukcióra számíthat – közölte Fülek önkormányzata közösségi oldalán.

Útfelújítás
Fotó: Fülek város

Amint Martin Guzi, a Szlovák Közúti Igazgatóság szóvivője tájékoztatott, egészen új aszfaltburkolatot kap az I/71 -es út teljes szakasza Fülekkelecsénytől a Füleket elkerülő főút végéig (Fülekpüspöki előtt).

Az aszfaltburkolat javítása két rétegben történik, georács felhasználásának a segítségével megerősítik a lerakódott aszfaltrétegeket. A javítást 6,56 km hosszú szakaszon hajtják végre”

– pontosította a szóvivő kiegészítve azzal, hogy a megvalósítás teljes költsége 1 996 908 euró.

Az építkezést szeptember 20-án adták át az építés kivitelezőjének, amely a Közép-Eurovia – Doprastav Szövetség. A munkálatok szeptember 27-től október végéig tartanak. Kedvezőtlen időjárás esetén ez az időszak meghosszabbodhat.

„A munkálatok mindkét sáv esetében teljes forgalom mellett a szabad sávban zajlanak. A forgalmat a munkavégzés ideje alatt a kivitelező felelős személyei által, illetve a technológiai szünetek ideje alatt jelzőlámpa segítségével szabályozzák” – tette hozzá a szóvivő.

Útfelújítás
Kép forrása: Fülek város

Agócs Attila polgármester úgy fogalmazott: évek óta minden lehető fórumon elmondták, hogy neki kell kezdeni a Fülek - Losonc közötti 71-es út javításnak.

A sok panasz végre elhozta gyümölcsét. Persze az igazi az lenne, ha az állami közútkezelő vállalat idővel visszatérne a falvakat (Fülekkovácsi, Fülekpüspöki, Ragyolc, Sárotosbánya/) elkerülő változathoz. A Salgótarjánig már megépült négysávos 21-es út és az északról Losonchoz közelítő R2 gyorsforgalmi út között ez egy fontos 30 kilométeres szakasz lesz, amely a közeljövőben előreláthatólag nagyobb nemzetközi terhelést is kap majd”

– tette közzé a polgármester közösségi oldalán.

Megosztás
Címkék