2022. február 11., 12:36

Az alacsony érdeklődés miatt az oltás is elmarad

A Nagyszombati Kerületi Önkormányzat (TTSK) nagy kapacitású oltóközpontjaiban (VKOC) - Dunaszerdahelyen, Szakolcán és Nagyszombatban - az év eleje óta jelentősen csökkent az oltás iránti érdeklődés, leginkább a vakcina első adagja iránt. Emiatt a hétvégén sem fognak oltani ezeken a helyeken - tájékoztatott Natália Petkáčová, a Nagyszombat Megyei Önkormányzati Hivatal kommunikációs osztályának vezetője. 

koronavírus védőoltás
Fotó: unsplash.com

„Jelenleg nincs elég regisztrált személy a várólistán. Az esetleges változásokról az elkövetkező hetekben fogunk tájékoztatni a weboldalunkon és a közösségi oldalainkon” – közölte Petkáčová. 

Az elmúlt hetekben a megye Dunaszerdahelyen, Szakolcán és Nagyszombatban főleg 5 és 11 év közötti gyerekeket oltott. „A felnőtt érdeklődőket a megerősítő harmadik adaggal oltottuk. Február 5-én és 6-án 747 adag vakcinát adtunk be, ebből 380 adagot 5 és 11 év közötti gyerekek számára. Január utolsó hétvégéjén 1544 embert oltottunk be, ebből 916 oltást 5 és 11 év közötti gyerekek kaptak. Január 22-én, szombaton 1510 adag oltóanyagot adtunk be” - tette hozzá Petkáčová. 

A megyei képviselőtestület szerdai ülésén az oltás menetéről is tárgyaltak a megye nagy kapacitású oltóközpontjaiban. A benyújtott jelentés szerint a megye 2021. február 20. és 2022.február 7. között összesen 373 688 adag COVID-19 elleni vakcinát adott be, ebből 339 976 adagot a nagy kapacitású oltóközpontokban. A kihelyezett oltószolgálat (VOS) 33 712 oltást adott be.

Ezeknek a tevékenységeknek köszönhetően a megye hozzájárult ahhoz, hogy a megye lakosságának több mint 56 százalékát beoltsák, az 50 év feletti korosztály esetében pedig ez az arány az év végén elérte a 72 százalékot.

Az Egészségügyi Minisztérium célja, hogy a megyei önkormányzatoknak már ne kelljen oltaniuk, és hogy az oltást elsősorban a kórházak oltóközpontjaiban lehessen felvenni. A TTSK VKOC február végéig történő bezárását Jozef Viskupič megyeelnök is jelezte a képviselő-testület ülésén.
 

Megosztás
Címkék

Iratkozzon fel napi hírlevelünkre

A Facebook drasztikusan korlátozza híreink elérését. A hírlevelünkbe viszont nincs beleszólása, abból minden munkanapon értesülhet a nap 7 legfontosabb híréről.