2022. november 21., 19:02

Az 50 éves Qualiton jubileumi koncertje - KÉPEKKEL

2022. november 26-án az ipolynyéki kultúrházban kerül sor a Qualiton zenekar jubileumi koncertjére. Az ötven esztendeje alapított formáció koncertestje az Idézem a múltat címet kapta.

Qualiton
Médialapozó
Qualiton
Fotó: Qualiton

Az ipolyhídvégi Qualiton 1972-ben a már két éve létező Nebuló nevű formációból alakult meg. Azóta kisebb-nagyobb megszakításokkal és néhány tagcserével igyekeznek kivenni részüket a tágabb régió zenei életéből.

Amint a zenekar alapítója, illetve billentyűse, Lukács Imre kérdésünkre megfogalmazta, a zenekar fénykora talán a nyolcvanas évek elején volt; ekkor tartották első szabadtéri koncertjüket Ipolyhídvégen:

A község vezetésétől kaptunk anyagi támogatást egy színpad megépítésére; a munkálatokat a zenekar tagjai a baráti körrel és a rajongókkal közösen végezték el. Annak idején többször is részt vettünk járási szintű zenei versenyeken; néhányon nyertünk is. 1983-ban – a Miért mentél el és a Coca cola című dalokkal – továbbjutottunk a kassai országos döntőbe, amelyet végül a Gravis nyert meg.”

Nyolc évvel ezelőtt döntöttek úgy, hogy újra összeállnak. A régi rajongókat november 26-án az ipolynyéki kultúrházban örvendeztetnék meg. Ezúttal is csak saját szerzeményekkel készülnek; átvett dalokat nem játszanak.

Az 1970-es évek elején született dalok közül kettőt most is fogunk játszani. Ez nem kemény rockzene vagy heavy metal, hanem dallamos pop-rock. Húsznál is több dallal készülünk, köztük a Várok egy lányra, az Egy kispatak partján és A sötét utca címűekkel, s talán az egyik legszebb dalunk, az Álomkép is ott van a repertoárban”

– mondta el a billentyűs, aki a kezdetektől a Qualiton tagja.

Érdemes ellátogatni a zenekar közösségi oldalára is, ahol a november 26-i jubileumi koncert napjáig fotókat tesznek közzé a zenekar 50 éves múltjából. Ezekkel szeretnének egy kicsit visszautazni az időben, felelevenítve néhány emlékezetes pillanatot.
Qualiton
+3 kép a galériában
Megosztás
Címkék

Iratkozzon fel napi hírlevelünkre

A Facebook drasztikusan korlátozza híreink elérését. A hírlevelünkbe viszont nincs beleszólása, abból minden munkanapon értesülhet a nap 7 legfontosabb híréről.