Átadták az új "zöld oázist" Pozsonypüspökin

2021. május 6., 18:53
Radi Anita

Pék Zoltán, Pozsonypüspöki polgármestere, és a helyi önkormányzat képviselői ünnepélyesen átadták az Árokköz (Medzi jarkami) területén kialakított új zöldövezetet, amely nem csak esztétikai, de funkcionális színvonalát is jelentősen megváltoztatja az említett lakóövezetnek.

arokkoz1
Fotó: Oficiálna stránka Mestskej časti Bratislava - Podunajské Biskupice Facebook

A Pozsonypüspöki városrészében található Árokköz (Medzi jarkami) területén négy gyönyörű rekreációs zónát hoznak létre. A projekt Pavol Kubiš helyi képviselő ötlete alapján valósul meg, illetve a képviselőtestület tagjainak a városi hivatallal való együttműködésének köszönhetően – tájékoztatott közösségi oldalán Pozsonypüspöki városvezetése.

Az említett zónákban eltávolították a korábbi betonkonstrukciókat és felületet, majd a vízáteresztő térkő burkolat számára megfelelő talajt alakítottak ki. Padokat, szemeteskosarakat telepítettek a helyszínre, illetve növényeket, virágokat ültettek ki. 

arokkoz5
Fotó: Oficiálna stránka Mestskej časti Bratislava - Podunajské Biskupice Facebook

A tereprendezésnek köszönhetően egy kellemes hangulatú, pihenésre szolgáló hely alakult ki, ahol a helyi lakosok találkozhatnak vagy eltölthetik szabadidejüket.    

A projekt megvalósítására a városrész 175 ezer eurót fektetett be saját költségvetéséből. Ennek a beruházásnak a jelentőségét és fontosságát nem csak ma fogják értékelni a helyi lakosok, hanem az elkövetkezendő évek hosszú távlatában is – olvasható a városrész közösségi oldalán.

arokkoz4
Pék Zoltán, Pozsonypüspöki polgármestere.

Az elkövetkezendő napokban és hetekben a közbiztonság fenntartása érdekében még kamerarendszert telepítenek a helyszínre. Szintén tervezik az oszlopokat lámpákkal kiegészíteni, illetve közvetlenül az oázis kövezetébe is világítást telepítenek majd. Mindennek becsült összege 44 ezer euró.  

arokkoz3
Fotó: Oficiálna stránka Mestskej časti Bratislava - Podunajské Biskupice Facebook

 

arokkoz8
Fotó: Oficiálna stránka Mestskej časti Bratislava - Podunajské Biskupice Facebook

A városvezetés bízik abban, hogy az új oázisok elnyerik a helyi lakosok tetszését, és a pihenés, a kikapcsolódás és a társadalmi érintkezés új központjaivá válnak majd. Ugyanakkor a városvezetés közösségi oldalán felhívta a figyelmet arra is, hogy a lakosok vigyázzanak és ápolják ezt a közös parkot, védelmezzék a rongálásoktól, hogy mindenki örömmel és szívesen tölthesse el itt az idejét.

arokkoz6

 

Kövesse facebook oldalunkat is!