2024. május 15., 16:10

Átadták a színidiplomákat az Apropó Kisszínpad tagjainak az egri Gárdonyi Színházban

Szép hagyomány a füleki gimnazisták életében, hogy a végzős diákokat színidiplomával és az Apropó örökös tagságával jutalmazzák. Pünkösd tájékán, még a ballagás előtt kapják ezt meg minden évben a negyedikes színjátszók. Az idén azonban majd negyven apropós érdemelt ki diplomát, ugyanis a színjátszói stafétát Szvorák Zsuzsa átadta kolléganőjének, Szókovács Éva, angoltanárnak.

Apropó
Fotó: Kovács Gréta

Az újabb generáció Füleki Kisszínpad néven folytatja a több évtizedre visszanyúló tehetséggondozást. A színjátszók Egerben töltöttek el két napot, improvizáltak, nosztalgiáztak, énekeltek, buliztak és könnyeztek. A diplomaosztásnál jelen volt Énekes István, koreográfus is, aki két évtizeden át mentorálta a diákcsoportot.

Szvorák Zsuzsa, a csoport egykori rendezője, vezetője elmondta, megható volt számukra, ahogy Nagy András, a Gárdonyi Színház tagja még saját jelenetébe is belecsempészett egy kis mondatot a fülekiekről, akik külön tapssal jutalmazták földijük szereplését.
Apropó
Fotó:  Kovács Gréta

A dzsungel könyve musical megtekintése után végleg lezárult egy korszak a füleki színjátszók életében, de ahogy a diploma is igazolja, a hagyományaikhoz híven továbbra is egy nagy család tagjai maradnak ők.

A diákok véleménye szerint, életre szóló barátságokat, önbizalmat, bátorságot, kreatív társaságot, Zsuzsa néni odafigyelését, sok szép színházi pillanatot, rengeteg utazást, élményt, irodalmi olvasmányokat, szerelmet, egy nagy családot, rengeteg fellépési lehetőséget köszönhetnek az Apropó Kisszínpadnak.

Egyöntetűen vallották, az apropós korszak felejthetetlen marad számukra, hiszen az egymással megosztott élmények fűszerezték meg a középiskolás éveket. Ezúton is gratulálunk a színidiplomásoknak!

Kapcsolódó cikkeink

Megosztás
Címkék

Iratkozzon fel napi hírlevelünkre

A Facebook drasztikusan korlátozza híreink elérését. A hírlevelünkbe viszont nincs beleszólása, abból minden munkanapon értesülhet a nap 7 legfontosabb híréről.