2020. augusztus 31., 17:58

Átadták a somorjai református Kiskakas Bölcsődét és Óvodát - KÉPEKKEL

Vasárnap, augusztus 30-án átadták a Kárpát-medencei Óvodaprogram keretében megépített Kiskakas Bölcsődét és Óvodát a somorjai Lövölde utcában.

Médialapozó
Fotó: Reczai Lilla

Az ünnepélyes megnyitó alkalmával először az intézmény főbejárata előtt Bucsuházy István, a Somorjai Református Egyházközség főgodnoka intézett pár szót a jelenlévőkhöz. Majd Grezsa István, a Kárpát-medencei Óvodaprogram koordinálásáért felelős miniszteri biztos köszöntötte az egybegyűlteket, aki elmondta, hogy úgy tudunk a Kárpát-medencében jövőt építeni, ha előre nézünk, s a jövő generáció számára biztosítjuk az alapokat, a magyar alapokat.

Óvodaprogram-Somorja
Fotó: Reczai Lilla
Dr. Grezsa István Kárpát-medencei Óvodaprogram koordinálásáért felelős miniszteri biztos

A népes közönség előtt a népviseletbe öltözött kisovisok izgatottan adták elő ünnepi műsorukat.

Óvodaprogram-Somorja
Fotó: Reczai Lilla

Az intézmény udvarán Komzsík Diana, a Kiskakas Bölcsőde és Óvoda intézményvezető-igazgatója köszöntötte a résztvevőket, aki elmondta, hogy

fontosnak tartják a gyerekek indentitás-megerősítését, a magyar népzene és mesevilág, valamint a mondókák és versek megtanítását, s nem utolsó sorban az intézmény barátságos hangulatának kialakítását a gyermekek számára.

Óvodaprogram-Somorja
Fotó: Reczai Lilla
Komzsík Diana Kiskakas Bölcsőde és Óvoda intézményvezető-igazgató

Hodek Andrea, a Kiskakas Bölcsőde intézményvezetője is felszólalt a jelenlévők előtt. Majd Orosz Csaba, Somorja város polgármestere mondta el ünnepi beszédét, aki jókívánságait is továbbította az intézmény vezetősége felé.

Fotó: Reczai Lilla
Orosz Csaba, Somorja város polgármestere

Az ünnepélyen felszólalt még főtisztelendő Géresi Róbert, a Szlovákiai Református Keresztyén Egyház püspökhelyettese, valamint főtisztelendő Fazekas László, a SZRKE püspöke igehirdetését hallgatták meg a résztvevők. Myjavec Pál, somorjai római katolikus plébános és Fördős Jana, somorjai evangélikus lelkésznő is köszöntötte az egybegyűlteket.

Óvodaprogram-Somorja
Fotó: Reczai Lilla
György András somorjai református lelkipásztor

György András somorjai református lelkipásztor pedig beszámolt a Kiskakas Bölcsőde és Óvoda létrehozásának részleteiről és körülményeiről. Az áldást főtisztelendő Fazekas László adta az intézményre. Az ünnepi átadó után minden jelenlévőt fogadásra invitáltak.

 

Bővebben a somorjai Kiskakas Bölcsődéről és Óvodáról a következő heti Magyar 7 lapszámban olvashatnak.

+14 kép a galériában
Megosztás
Címkék