2022. június 14., 18:27

Alternatíva Rimaszombatnak

Kedden a régóta sorsára hagyott kollégium romos épületében tartott sajtótájékoztatót az Alternatíva 2022 mozgalom, amelynek célja összefogni azokat az egyéneket és képviselőjelölteket, akik szeretnének tenni Rimaszombat fejlődéséért.

Alternatíva 2022 mozgalom Rimaszombatban
Fotó: Virsinszky Tamás/ma7.sk

Mint azt Halász Attila, a Szövetség járási elnöke elmondta a mozgalom bemutatkozó sajtótájékoztatójának kezdetét szándékosan 11:55 órára időzítették, ezzel is szimbolikusan jelezve, hogy Rimaszombatban súlyos a helyzet, itt már tényleg 5 perc múlva tizenkettőt üt az óra.

A helyszín megválasztása sem véletlen ugyanis az egykori kollégium épületének sorsáról négy év alatt képtelen volt megegyezni a városvezetés és a jelenlegi képviselő-testület. Halász rámutatott, hogy több ilyen épület és ehhez hasonló ügy van a városban, amelyeket sürgősen orvosolni kell és megoldásokat kell találni rájuk. Kijelentette, hogy szeretnének egy alternatívát nyújtani a rimaszombati embereknek és azért dolgozni, hogy az emberek jobban érezzék magukat, legyen kedvük itt élni és a fiatalok ne rohanjanak el. Ezért

Alternatíva 2022 név alatt egy csoportba tömörülnek, s többen indulnak képviselőként az őszi helyhatósági választásokon. Saját polgármesterjelöltet nem indítanak, de szeretnének együttműködni a mindenkori polgármesterrel. 

A keddi sajtótájékoztatón Főző Zsolt és Auxt Ferenc korábbi városi képviselők is bejelentették, hogy csatlakoztak a csoporthoz és ismét harcba szállnak a képviselői helyekért az október 29-i választáson.
Alternatíva_2022_Főző Zsolt

Főző Zsolt két cikluson át volt városi képviselő, illetve a helyi oktatási és sportbizottság elnöke. Összehasonlította az akkori testületek és a mostani működését, s megállapította, hogy a megbízhatóság és a felelősségtudat sokkal inkább jellemezte a korábbi testületek munkáját, mint a mostaniét. Példaként hozta a képviselők számának csökkentését, amelyet ezúttal nem szavazott meg a testület, holott azzal jelentős összeget takaríthatna meg a város. Kiemelte, hogy jobb együttműködés kell a frakciók és a városvezetés között, mert a város csak így fejlődhet. Éppen ezért most a múlt tapasztalataira építve szeretnének alternatívát kínálni a lakosok számára a helyhatósági választásokra.

Auxt Ferenc megyei képviselő a turizmusfejlesztés fontosságát hangsúlyozta. A Rimaszombathoz tartozó kurinci fürdőről elmondta, hogy ott 10-12 évvel ezelőtt gyors és látható változások történtek, de a fejlődés az utóbbi években megtorpant.

„Kurinc gazdaságilag is jelentős, közkedvelt hely. A régió lakosainak nem kell messzebbre menni a hasonló szolgáltatásokért, de azt is tudjuk, hogy Kurinc még mindig csak a kezdet kezdetén tart és nagyon sokat kell tenni azért, hogy oda kerüljön a nemzetközi turista térképekre" – mondja Auxt, aki szerint újabb furatok kellenek, hogy a meleg termálvíz elérhető legyen és a fürdőkomplexum egész éves működését lehetővé tegye.

A mi csapatunknak határozott elképzelései vannak, s ha bekerülünk a testületbe mindent meg fogunk tenni azért, hogy a négyéves stagnálás után egy újabb gyors fejlődés következzen Kurinc életében”

– közölte Auxt Ferenc, hozzátéve, hogy hasonló szintet kellene elérnie mint az alsósztregovai vagy a nagymegyeri fürdő esetében, ahol már további szolgáltatások is épülnek erre a szegmensre.

Cziprusz Zoltán megyei és városi képviselő kiemelte, hogy az Alternatíva 2022 nem egy politikai párt, hanem egy szlogen, egy mozgalom, amely mögé szeretnék gyűjteni azokat a jelölteket, személyiségeket, egyéniségeket, akik változást akarnak Rimaszombat városában. Elmondta, hogy a csapat magja a sajtótájékoztatón megjelentekből áll, de több jelentkező is van, valamint szeretnének mindenkinek lehetőséget adni, legyen szó akár független képviselőjelöltekről, vagy politikai pártokból érkezőkről.

Alternatíva_2022_Cziprusz Zoltán
Az Alternatíva csapata stabil korrekt hozzáállással fog viszonyulni a megválasztott polgármesterhez és a város érdekében fog vele együtt dolgozni. Természetesen egy egészséges fék is leszünk, valamint elsősorban a megegyezéseket, a közös megoldásokat fogjuk keresni 

– ismertette Cziprusz megismételve, hogy a polgármesteri székért vívott csatából kimaradnak. 

Elmondta, hogy konzultációt indítanak a városfejlesztést illető kérdésekben, amelyet majd online, illetve önkéntesek segítségével az utcán és a közterületeken is ki lehet tölteni. A konzultációs íveken három kérdésre várják a választ a lakosoktól: mégpedig, hogy milyen szegmensekben látják a fejlődést Rimaszombatban, mi legyen a kollégium sorsa, illetve, hogy egyetértenek-e a képviselőtestület számának csökkentésével.

Megosztás
Címkék

Iratkozzon fel napi hírlevelünkre

A Facebook drasztikusan korlátozza híreink elérését. A hírlevelünkbe viszont nincs beleszólása, abból minden munkanapon értesülhet a nap 7 legfontosabb híréről.