2022. augusztus 23., 11:02

Alkohol, jogosítvány nélküli vezetés – a rendőröknek ismét feladták a leckét

Az elmúlt napokban térségünkben 8 sofőrrel számoltak el a rendőrök, akik alkoholfogyasztás után nem haboztak volán mögé ülni. Hét sofőrt gyanúsítottak meg függőséget okozó szer hatása alatti veszélyeztetéssel. 

nagyszombati rendőrség felvételei
Fotó: Nagyszombati rendőrség

A legtöbbet egy 53 éves sofőr, Nagyszombatban fújta. Szombat délután a rendőrök több mint 2,5 ezreléknyi alkoholt mértek a leheletében. Emellett az ellenőrzés során kiderítették, hogy a férfit 2016-ban 8 évre eltiltották a gépjárművezetéstől.

Egy másik sofőr gyorsan haladt a D1-es autópályán. A közúti rendőrök 139 km/órás sebességre mérték, vagyis 29 km/órával lépte túl a megengedett sebességet. Megállítása után a járőrök alkoholtesztet is végeztek nála, ennek eredménye 1,23 ezrelék volt.

A rendőrök további ittas vezetőket fogtak:

- 54 éves férfit Nyékvárkony faluban (Dunaszerdahelyi járás) – 2,5 ‰

- 22 éves fiatal férfit Baka község közelében (Dunaszerdahelyi járás S járás) – 1,06 ‰

- 64 éves férfit Szered városában (Galántai járás) – 2,38 ‰

- 27 éves sofőrt Egbell (Gbely) városában (Szenicei járás) – 1,44 ‰

- 38 éves férfit Rózsavölgy (Ružindol) faluban (Nagyszombati járás) – nem volt hajlandó alávetni magát alkoholszondának.

A közlekedésrendészet vizsgálja a Nagyszombati járásban, Pozsonynádas (Trstín) és Binóc (Bíňovce ) községek közötti főúton történt csütörtöki személyautó és teherautó ütközésének körülményeit. Az információk szerint egy szenci járásbeli sofőr haladt Nagyszombat felé, amikor hirtelen az ellenkező irányba kellett mennie, ahol egy szembejövő kamionnal ütközött.

A balesetet követően a rendőrök mindkét sofőrt alkoholtesztnek vetették alá, az egyiküké pozitív eredménnyel zárult.

Az ütközésben megsérült személyautós férfi 0,81 ezrelék alkoholt fújt. A rendőrök a helyszínen elvették a vezetői engedélyét.

Megosztás
Címkék

Iratkozzon fel napi hírlevelünkre

A Facebook drasztikusan korlátozza híreink elérését. A hírlevelünkbe viszont nincs beleszólása, abból minden munkanapon értesülhet a nap 7 legfontosabb híréről.