2021. szeptember 18., 11:16

Albert Sándor és Popély Gyula kapták a Jedlik Ányos-díjat - KÉPEKKEL

Kétévente szervezik meg Szímőn a Jedlik Ányos Emlékünnepséget, amelyen Jedlik Ányos-díjat osztanak ki a tudományos élet területén kiváló eredményeket elért felvidéki magyar személyiségeknek.

jedlik dij
Galéria
+6 kép a galériában
Popély Gyula történész, egyetemi tanár, Bób János Szímő polgármestere a Jedlik Ányos Társulás elnöke, Albert Sándor tanár, a Selye János Egyetem volt rektora
Fotó: Bokor Klára

Ebben az évben a Selye János Egyetem első rektorát, Albert Sándor professzort és Popély Gyula történészt, egyetemi tanárt illették az elismeréssel.

Az ünnepség egy szentmisével kezdődött. Ezt követően méltatták a díjazottak munkásságát. Albert Sándort egykori "kassai iparista" osztálytársa, Batta György publicista köszöntötte. Popély Gyula tevékenységét Borka Iván, a szímői Jedlik Ányos Társulás tagja ismertette.

A rendezvényen megjelent Gazda István budapesti tudománytörténész, aki a Képek Jedlik Ányos életéről című kiadványról beszélt a tőle megszokott szellemes módon. Forró László villamosmérnök bemutatóval egybekötött előadást tartott az energiaátalakítás történetéről.

A jelenlévő civil szervezetek, iskolák, politikai pártok képviselői, régióbeli polgármesterek és Mosonszolnok küldöttségének tagjai megkoszorúzták a tudós mellszobrát.

img_20210917_144930-copy
Galéria
+6 kép a galériában
Megosztás
Címkék

Iratkozzon fel napi hírlevelünkre

A Facebook drasztikusan korlátozza híreink elérését. A hírlevelünkbe viszont nincs beleszólása, abból minden munkanapon értesülhet a nap 7 legfontosabb híréről.