2020. december 19., 18:54

Adventi csillagút

„Csillag gyúlt a sötét égen egykoron.... Az a csillag a betlehemi jászolhoz, a világ Megváltójához vezette az embereket. Ez a csillag ihletett bennünket arra, hogy megalkossuk az Adventi csillagutat Kistárkányban. A napról napra egyesével kigyúló csillagok vezetnek majd el bennünket 2020 karácsonyáig.“

A második csillag

Ezekkel a gondolatokkal indult az a faluközösséget összefogni kívánó kezdeményezés, amely Kondás Aranka, a Kistárkány és Környéke Társulás elnöknőjének fejéből pattant ki, és Bálint Csilla polgármester asszony maximális támogatása mellett vált valósággá a bodrogközi községben.

Luca napján a falu egyik utcájának lakóházában, az utcára néző ablakban pontban 16 órakor kigyulladt egy csillag, amelyet azóta minden nap – más-más utcában –  egy-egy  újabb követ.

A csillagok naponta 16 és 20 óra között égnek, számuk pedig folyamatosan emelkedik. A tizenkettedik csillag december 24-én a templomban gyullad majd ki.  

A szervezők a közösségi portál Adventi csillagút oldalán arra kérik a falu csillagúton járó lakóit, hogy fényképezzék le a csillagokat /akinek nincs rá lehetősége, az írja meg, melyik utcában kinél ég a csillag!/, és azt küldjék be az oldal kezelőinek.

Aki mind a 12 csillagot megtalálja és beküldi, az a szeretet ünnepe után ajándékban részesül. A játékba nemcsak a falu lakói, hanem más falvakból érkezők is bekapcsolódhatnak.

Kondás Arankát arra kértük, mondjon néhány gondolatot a kezdeményezés hátteréről is!

A csillag a várakozás jelképe. Mi mindannyian Jézus születésére várakozunk. Azt szeretnénk, hogy ez ne csupán a családokon belül történjék meg, hanem a faluközösségen  belül is. Menjünk ki az utcára, adjunk célt esti sétáinknak! Ezzel is elterelve a figyelmet a járvánnyal kapcsolatos rossz hírekről, amelyek szinte az egész évet meghatározták.

Hozzuk vissza együtt a régi karácsonyok hangulatát, amikor nem anyagiakat, hanem gondolatokat, hitet, jókívánságokat adtak egymásnak az emberek!

A közösségi oldalon mi minden nap egy-egy bibliai gondolatot is közreadunk, így erősítve  az emberekben a karácsony üzenetét.

Őszintén bízom abban, hogy a kezdeményezés sikert arat, és hagyománnyá válik nemcsak Kistárkányban, hanem akár a teljes Bodrogközben is!

Megosztás
Címkék

Iratkozzon fel napi hírlevelünkre

A Facebook drasztikusan korlátozza híreink elérését. A hírlevelünkbe viszont nincs beleszólása, abból minden munkanapon értesülhet a nap 7 legfontosabb híréről.