2021. november 28., 19:57

Advent első gyertyája felragyogott Füleken is

A Csemadok Füleki Alapszervezete idén is elkészíttette az adventi óriáskoszorút és a betlehemet. Ebben nagy segítségükre voltak a Közhasznú Szolgáltatások Vállalat igazgatója, Tóth Tibor és munkatársai, Szamos Marcella és csapata, akik a zord idő ellenére ismét a lehető legszebbre varázsolták a gimnázium előtti teret.

adventi koszorú
Médialapozó
Fotó: Schnelczer Zoltán

Advent első vasárnapján, a füleki gimnázium épülete előtt elhelyezett hatalmas koszorún, Fülek polgármestere, Agócs Attila gyújtotta meg az első adventi gyertyát. Ünnepi gondolataiban kiemelte, hogy a család parazsát, melegét kell szítani és megőrizni. Ez a legfontosabb teendőnk, ezt kell lánggá növelni, hogy amikor majd a vesztegzár utáni nyitás megtörténik, visszatérhessünk ahhoz a közösségi élethez, amelyet mindig éltünk.

Ha az ünnep elérkezik életedben, akkor ünnepelj egészen. Ölts fekete ruhát. Keféld meg hajad vizes kefével. Tisztálkodjál belülről és kívülről. Felejts el mindent, ami a köznapok szertartása és feladata. Az ünnepet nemcsak a naptárban írják piros betűkkel. Nézd a régieket, milyen áhítatosan, milyen feltétlenül, milyen körülményesen, mennyi vad örömmel ünnepeltek! Az ünnep a különbözés. Az ünnep a mély és varázsos rendhagyás”

- idézte Márai Sándor gondolatait a polgármester.

adventi koszorú
Fotó:  Schnelczer Zoltán

Szvorák Zsuzsanna, a Csemadok Füleki Alapszervezet elnökeként a hit, remény, szeretet és béke fontosságát hangsúlyozta. Megköszönte a Közhasznú Szolgáltatások Vállalatának, valamint Szamosová Marcella és csapatának, hogy nem csupán díszekkel öltöztetik fel minden évben az adveni óriáskoszorút, de szívük, lelkük melege is beragyogja a Hősök terét.

Az egyházközösség nevében, Jakub atya szentelte meg a koszorút és tolmácsolta Isten igéjét.

adventi koszorú
Fotó:  Schnelczer Zoltán

Mint minden évben, az idén is Fero Mráz képzőművész újította fel a Betlehem szobrait feleségével Edita asszonnyal.

Mivel a vesztegzár miatt a nagyközönséget nem tudják meginvitálni, a Csemadok Füleki Alapszervezete mind a négy alkalommal a közösségi hálón is közvetíti az eseményt.

adventi koszorú
+1 kép a galériában
Megosztás
Címkék
Iratkozzon fel hírlevelünkre, hogy ne maradjon le a nap legfontosabb eseményeiről!
CAPTCHA Ez a kérdés vizsgálja, hogy vajon ember-e a látogató, valamint megelőzi az automatikus kéretlen üzenetek beküldését.