2020. szeptember 27., 19:31

Adománygyűjtés az autóbalesetben elhunyt Tóth Árpád lelkipásztor özvegyének és árváinak

Amint arról hírportálunkon korábban beszámoltunk, 2020. szeptember 16-án a Garamvezekényi-Kisölvedi Református Társegyházközség lelkésze, Tóth Árpád halálos balesetet szenvedett Lekér mellett.

Fotó: www.reformata.sk

A 46. életévében elhunyt missziós lelkületű lelkipásztortól szeptember 20-án az oroszkai református templomban vettek végső búcsút. Az egykori teológustársak nevében a Selye János Egyetem Református Teológiai Karának dékánja, a reformata.sk által idézett Lévai Attila csicsói lelkipásztor búcsúzott szolgatársától:

Olyan volt ő talán sok esetben, mint Molnár Ferenc A Pál utcai fiúk című regényének Nemecsek Ernője. Egyszerű, szerény, néha talán alig látható ember, de amikor kell, akkor a Grundért (az Egyházért) mindent megtesz.”

A napokban adománygyűjtés indult a lelkipásztor özvegyének, valamint tizennyolc, tizenhárom és kilenc esztendős árváinak.

Aki segíteni szeretne, az 2020. október 20-ig szíveskedjék eljuttatni adományát az egyház következő számlaszámára: IBAN: SK95 0200 0000 0013 1302 2053.

Kérem ez összefogás keretében megszólított szent közösséget, hogy lelkiismeretük és hitük szerint ez úton is vegyék pártfogásukba Isten egyházáért szolgált lelkésztestvérünk özvegyét és árváit”

– olvasható a Zsinati Elnökség egyetértésével megjelentetett közleményben.

Tóth Árpád 1974. december 23-án született Zselízen. Érsekkétyen nevelkedett; szüleit korán elveszítette. 1994-ben, a komáromi Mezőgazdasági Szakközépiskola elvégzése után nyert felvételt a komáromi Calvin János Teológiai Akadémiára, ahol a lelkészi diplomát 1999-ben vette át. 2004-ben Rimaszombatban szentelték lelkésszé. A Barsi Református Egyházmegyében a pozbai, baracskai és barsbesei egyházközségek szolgálatával lett megbízva, később azonban ő maga kérte, hogy Oroszkán végezhessen szolgálatot, ahol azelőtt nem volt református gyülekezet. A településre 2011-ben került; azóta az újonnan kialakított Garamvezekényi-Kisölved Társegyházközség megbízott lelkészeként tevékenykedett.

Megosztás
Címkék

Iratkozzon fel napi hírlevelünkre

A Facebook drasztikusan korlátozza híreink elérését. A hírlevelünkbe viszont nincs beleszólása, abból minden munkanapon értesülhet a nap 7 legfontosabb híréről.