2022. június 21., 17:10

A Szövetség lévai járási konferenciája Csenger Tibort jelölte megyeelnökjelöltnek

A Szövetség 2022. június 20-án Zselízen tartotta a lévai járási konferenciáját. A három platform találkozójára az 54-ből 52 küldött gyűlt össze a helyi Magyar Házban.

a Szövetség lévai járási konferenciája
Galéria
+1 kép a galériában
Csenger Tibor
Fotó: Magyar Közösség Pártja, Lévai járás

A programpontok szerint a konferencia volt hivatott megválasztani a szervezet járási elnökét, elnökségét, illetve a megyeelnök- és képviselőjelöltjeit az október 29-én esedékes megyei választásokra.

Amint arról a Szövetség MKP-platformja a közösségi oldalán beszámolt, a konferencia rögtön az elején megakadt, ugyanis a járási grémium nem tudott megegyezni a járási elnök személyében, így javaslatot sem tettek rá. Az alapszabályzat értelmében így szavazásra sem bocsájthatták a javaslatot, ugyanis – amint azt a jelenlévő Forró Krisztián országos elnök is elmondta, – a működési szabályzat értelmében csak egy jelöltről lehet szavazást folytatni. Az ülést vezető Zachar Pál ezt követően arra tett javaslatot, hogy a járási konferencia ne válasszon elnököt.

A konfliktust végül a járási grémium oldotta fel, javaslatot téve egy konszenzusos személy jelölésére. Csenger Tiborra (MKP-platform), Nyitra megye alelnökére esett a választás, akit mindhárom platform volt és a járási konferencia is egyhangúlag támogatott. Csenger csak az őszi választásokig vállalta a tisztséget azzal, hogy utána újra megnyitják a kérdést.

Ezt követően megválasztották a 18 tagú járási elnökséget is.

Mivel az Összefogás Platform nem tudta kimeríteni kvótáját (3 fő), ezért egy MKP-tagot jelölt az elnökségbe Kovács Péter személyében, aki a helyszínen értesült erről, de elfogadta azzal, hogy ennek ellenére nem kíván átlépni másik platformba. Ennek értelmében az MKP színeiben 10, a Hídéban 6, az Összefogáséban pedig 2 fő alkotja a testületet: Bazsó Árpád (MKP), Bögi Pathó Melinda (MKP), Csenger Tibor (MKP), Csudai Róbert (Híd), Farkas Attila (MKP), Fekete Zoltán (Híd), ifj. Hajdú András (ÖF), Kevély Mónika (MKP), Kiss Beáta (MKP), Kluch Lenke (Híd), Köpöncei Péter (MKP), Kovács József (Híd), Kovács Péter (MKP), Kürthy Gábor (MKP), Sál Attila (MKP), Szőllősy Péter (Híd), Zachar Pál (ÖF), Zsiga Magdolna (Híd).

A Szövetség megyeelnökjelöltjének egyhangú szavazással a jelenlegi megyei alelnököt, Csenger Tibort javasolták. A járás képviselőjelöltjei október 29-éns Bögi Pathó Melinda (MKP), Csenger Tibor (MKP), Farkas Attila (MKP), Fekete Zoltán (Híd), Kluch Lenke (Híd), Köpöncei Péter (MKP) és Zachar Pál (ÖF) lesznek.

a Szövetség lévai járási konferenciája
Galéria
+1 kép a galériában
Megosztás
Címkék

Iratkozzon fel napi hírlevelünkre

A Facebook drasztikusan korlátozza híreink elérését. A hírlevelünkbe viszont nincs beleszólása, abból minden munkanapon értesülhet a nap 7 legfontosabb híréről.