2019. október 25., 19:02

A szépkorúakat köszöntötték Füleken

Október évek óta az idősek iránti tisztelet hónapja. Ilyenkor számos, időseknek szóló rendezvény valósul meg országszerte, így Füleken is.

idosek4.jpg
Médialapozó
Fotó: Mede Alexander

A Városi Hivatal hagyományos ünnepi találkozói között kétségtelenül rangos helyet foglal el a „Jubilánsok találkozója” elnevezésű rendezvény, melyen a város vezetése köszönti a szépkorúakat. Az idén is azon polgárokat hívták meg a találkozóra, akik ebben az évben töltötték be a 75., a 80. és a 85. életévüket, hogy kellemes légkörben, rövid kultúrműsorral köszönthessék őket.

Fotó:  Mede Alexander

Agócs Attila, polgármester, ünnepi beszédében Albert Sch­weit­zer gondolataival mondott köszönetet a szépkorúak egész életük során kifejtett áldozatkész munkájáért.

A fiatalság mércéje nem az életkor, hanem a szellem és a lélek állapota. Az akarat és a képzeleterő, az érzelmek intenzitása, a jókedv és a kalandvágy győzelme. Csak az öregszik meg, aki lemond eszményeiről. Az évek múlásával ráncos lesz az arcod, de ha kialszik benned a lelkesedés, akkor a lelked ráncosodik meg. Az ember akár 16 éves, akár 60, csodára szomjazik, elámul a csillagok örökkévalóságán, a gondolatok és a dolgok szépségén, gyermeki kíváncsisággal várja mi lesz holnap. Olyan fiatal vagy, mint reményeid, olyan öreg, mint a kétségeid”

- emelte ki.

Fotó:  Mede Alexander

Majd apró ajándékokkal lepték meg mindazokat, akik megélték a fennírt jubileumi éveket.

Bár a szépkorúakat, különösen ilyenkor októberben, az idősek iránti tisztelet havában, kiemelt figyelem illeti meg, az év minden napján megérdemlik az odafigyelést, a szeretetet, a társadalom tiszteletét.

Fotó:  Mede Alexander

„Szeretnék gratulálni minden jubilánsnak, s azt kívánni nekik, hogy ne csak októberben kerüljenek a figyelem középpontjába. A családjuk, a környezetük szeretete kísérje őket további útjukon, és kapják vissza mindazt a jót, azt a tapasztalatot, azt a munkát, amit életük során a környezetükért tettek. Ez a szeretet aranyozza be az őszidőben töltött éveiket”- mondta a polgármester.  

Fotó:  Mede Alexander

idosek4.jpg
+4 kép a galériában
Megosztás
Címkék
Iratkozzon fel hírlevelünkre, hogy ne maradjon le a nap legfontosabb eseményeiről!
CAPTCHA Ez a kérdés vizsgálja, hogy vajon ember-e a látogató, valamint megelőzi az automatikus kéretlen üzenetek beküldését.